Ελλάδα

Βοηθός νοσοκόμος στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αυτές τις δουλειές επέλεξαν οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες να κάνουν στη φυλακή προκειμένου να βγουν έξω πιο γρήγορα.

Στη νέα τους πραγματικότητα, αυτή της φυλακής, φαίνεται πως έχουν πλέον, προσαρμοστεί οι καταδικασθέντες νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μετά τις πρώτες έντονες νύχτες αλλά και ημέρες που είχαν, συνειδητοποίησαν πως μέσα στις φυλακές Δομοκού θα περάσουν τα επόμενα 13 χρόνια και έτσι έπιασαν δουλειά προκειμένου να μειώσουν την ποινή τους.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» ο Νίκος Μιχαλολιάκος έπιασε δουλειά στη βιβλιοθήκη των φυλακών ενώ ο Κασιδιάρης εργάζεται ως βοηθός νοσοκόμος. Ο Παναγιώταρος δουλεύει στην καντίνα, ο Νίκος Μίχος ως κουρέας και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ως καθαριστής.

Αναλυτικά σημειώνεται:

«Τώρα θα μου πείτε ποιος ασχολείται με τους φυλακισμένους χρυσαυγίτες; Κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού καταδικασμένους για εγκληματικές ενέργειες, εάν δεν έκαναν διάφορες κινήσεις μέσα από τις φυλακές Δομοκού. Μαθαίνω λοιπόν ότι τελευταίως γίνονται αρκετά τηλεφωνήματα προς τα έξω τα οποία έχουν έναν σκοπό: Να παραμεριστούν τα πάθη και τα μίση όλων των ακροδεξιών φασιστικών οργανώσεων προκειμένου να υπάρξει ένα κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές (όποτε αυτές κι αν γίνουν). Και ας βρίσκονται αυτοί στη φυλακή.

Δηλαδή αυτό που γίνεται τούτες τις ημέρες μέσα από τα κελιά των χρυσαυγιτών είναι τα συνεχή τηλεφωνήματα του Κασιδιάρη προς τον Λαγό (στις Βρυξέλλες) καθώς και προς τους Κώνστα και Ζαφειρόπουλο του Εθνικού Μετώπου (πιο ακραίο κόμμα από το δικό του) για ένωση «εθνικιστικών» όπως τις ονομάζουν, δυνάμεων. Με την ευκαιρία μαθαίνω ότι στις φυλακές, ο μεν Μιχαλολιάκος έπιασε δουλειά στη βιβλιοθήκη, οι δε Κασιδιάρης ως βοηθός νοσοκόμος και Παναγιωτόπουλος στην καντίνα. Ο Μίχος έγινε κουρέας και ο Μπαρμπαρούσης (ή διαφορετικά… «Καραϊσκάκης») καθαριστής».

Οι συνθήκες στη φυλακή

Όσον αφορά στα κελιά τους είναι εξοπλισμένα με δυο κρεβάτια, τουαλέτες με διαχωριστικό, τραπέζι, τέσσερις καρέκλες ενώ κάθε κελί διαθέτει κι ένα παράθυρο. Μάλιστα όσοι επιθυμούσαν, παρέλαβαν από την Διεύθυνση των φυλακών γραφική ύλη και βιβλία. Στο μεταξύ είναι δυνατόν, ανάλογα με την απόφαση τις διεύθυνσης των φυλακών, να έχουν οι κρατούμενοι στα κελιά τους ραδιόφωνο και προσωπικά τους αντικείμενα. Βέβαια τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο Κασιδιάρης είχαν και τα πρώτα επισκεπτήρια από τις οικογένειες τους, καθώς τους έφεραν επιπλέον ρούχα, αλλά και βιβλία που είχαν ζητήσει.

Τέλος, η πτέρυγα με τα διαχωριστικά που κρατούνται οι δεν έχει πρόσβαση στις κυρίως πτέρυγες της φυλακής, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, αλλά και άτομα καταδικασμένα για τρομοκρατική δραστηριότητα, καθώς οι καταδικασμένοι για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, είναι ανεπιθύμητοι από την πλειονότητα των κρατουμένων.