Ναι καλά διάβασες! Σας έχουμε μερικές ιδέες για όταν παίρνουμε delivery ώστε να μην αφήσουμε ή πετάξουμε ό,τι δεν φάγαμε. Αν και σε lockdown, ως γνήσιοι Έλληνες έχουμε τη γνωστή σε όλους μας συνήθεια, να παραγγέλνουμε τον μισό κατάλογο, είτε είναι σε εστιατόριο ή σε delivery.
Επιστρέφοντας από δείπνο με ένα φίλο μια φορά είχα πάρει δέκα πακέτα από πιάτα που δεν φάγαμε. Αλήθεια! Οπότε, εάν πήρες χοιρινά σουβλάκια και έμειναν, σήμερα μπορείς να κάνεις το εξής:
Κόβεις ροδέλα το κρεμμύδι και το σοτάρεις σε ελαιόλαδο, προσθέτεις τα κομμάτια από το σουβλάκι και τις πατάτες και στο τέλος ρίχνεις τα αυγά. Ανακατεύεις μαλακά μέχρι να ψηθεί το αυγό και έτοιμο. Τρίψε μπόλικο πιπέρι και καλή απόλαυση. Εάν έμειναν και λίγες πατάτες, τέλεια!
Αρχικά ξεκοκαλίζεις το κοτόπουλο και αφαιρείς την πέτσα. Σοτάρεις το κρεμμύδι με ελαιόλαδο σε δεύτερο χρόνο προσθέτεις το σκόρδο και το κοτόπουλο και σβήνεις με το κρασί. Περιμένεις να εξατμιστεί, προσθέτεις την ντομάτα, ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (που καλό θα είναι να τα κόψεις ομοιόμορφα) και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια όμορφη σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει όποια πάστα σου αρέσει.