Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΔιασημεΣ γυναικεΣ που λατρευουν να μαγειρευουν
Μαρία Κάλλας
Ριζότο Μιλανέζε: Η αγαπημένη συνταγή της Ντίβας που λάτρευε την καλή μαγειρική

«Το να μαγειρεύει κανείς ωραία, είναι σαν να δημιουργεί. Σε αυτόν που αρέσει να μαγειρεύει, αρέσει να επινοεί», είχε εκμυστηρευτεί σε μια φίλη της κάποτε η Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου, η γνωστή σε όλους μας με το καλλιτεχνικό όνομα «Μαρία Κάλλας».

Οι περισσότεροι την έχουμε δει, να ποζάρει υπέρκομψη, με τις πολυτελείς βραδινές της τουαλέτες και τα αμύθητης αξίας κοσμήματα και να λάμπει επί σκηνής κι ας είναι ασπρόμαυρα τα φιλμ. Ήταν η απόλυτη Ντίβα.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολύ είναι ότι το κρυφό της πάθος ήταν η καλή μαγειρική. Λάτρευε τα πιάτα που ετοίμαζαν για εκείνη διακεκριμένοι σεφ ανά τον κόσμο και τις λιχουδιές, αλλά ήταν πάντα εγκρατής, τσιμπολογώντας μόνο από τα πιάτα των συνδαιτυμόνων της.

Είχε εμμονή με τη συλλογή συνταγών και δεν δίσταζε να μπαίνει στις κουζίνες των εστιατορίων και να αναζητά τον σεφ για να γράψει τη συνταγή του, πάντα με αφιέρωση. Ας φτιάξουμε λοιπόν, το αγαπημένο της: Ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese) εμπνευσμένο από το γνωστό εστιατόριο του Μιλάνο «Sabini».

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
  • 125 γραμμάρια Βούτυρο
  • 320 γραμμάρια Ρύζι Carnaoli ή Arborio
  • 1 κρεμμύδι μικρό/ εναλλακτικά πράσο στην ίδια ποσότητα
  • 40 ml λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός κρέατος
  • 80γραμάρια παρμεζάνα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο αρωματισμένο με φασκόμηλο

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 80 γραμμάρια βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σαφράν και το ρύζι, σοτάρετε για άλλα 3 με 4 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Περιμένετε να εξατμιστεί και προσθέτετε σιγά σιγά τον ζωμό με κουτάλα σούπας. Μετά από περίπου 15 λεπτά, κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά προσθέτετε την παρμεζάνα, το υπόλοιπο βούτυρο και το αρωματισμένο με φασκόμηλο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Αν θεωρείτε ότι είναι στεγνό, προσθέστε λίγο ζωμό πριν το σερβίρετε.

Tip: Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε το σαφράν σε μισό ποτήρι νερό. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Η Λάουρα Σαργέντη είναι σεφ και σύμβουλος εστιατορίων. Μεγαλωμένη στη Αθήνα με ιταλικές ρίζες, σπούδασε εκτός από μαγειρική τέχνη, γραφιστική, διακόσμηση, διαφήμιση, marketing και τεχνολογία φαρμάκων. Για αρκετά χρόνια ταξίδεψε και δούλεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου γνωρίζοντας πολιτισμούς, παραδόσεις και μαθαίνοντας τεχνικές και τα trends στη μαγειρικής.
Πλέον εργάζεται ως private chef πρεσβεύοντας την μεσογειακή κουζίνα. Στα ρεπορτάζ της θα βρείτε την αγάπη της για τη μαγειρική τέχνη, τους αγαπημένους της foodies και τα νέα trends. cheflaurasargenti@gmail.com
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι