Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 09/11: 41 θάνατοι και 1490 νέα κρούσματα

Κρούσματα σήμερα 09/11: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν είναι 1490!

Σταθερά τετραψήφιος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα σήμερα τα  νέα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 1490, εκ των οποίων εντοπίστηκαν25 στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 58187  και οι νεκροί ανήλθαν στους 825 .Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

ήμερα ανακοινώνουμε 1490 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 58187, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4456 (7.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15977 (27.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 59 (24.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 329 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 825 θανάτους συνολικά στη χώρα. 335 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αλλάζει η ενημέρωση για τον κορωνοϊό:

Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα έχει χτυπήσει καμπανάκι στην κυβέρνηση και έτσι πριστίθεται ακόμα μία ημέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση για τη νόσο. Επίσης, στις ενημερώσεις θα συμμετέχει πλέον και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για να ενημερώνει για την κατάσταση του ΕΣΥ.

Οι ενημερώσεις λοιπόν, θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00 και όχι Τρίτη και Παρασκευή όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα συμμετέχει στις ενημερώσεις της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι ειδικά για αυτή την εβδομάδα, η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 06:00 το απόγευμα.

Στην ενημέρωση Δευτέρας και Παρασκευής θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.