Αθλητισμός

Ρεάλ – Σαχτάρ: 2-3

Ρεάλ - Σαχτάρ: Σπουδαία νίκη μέσα στη Μαδρίτη πέτυχε η ουκρανική ομάδα που «πλήγωσε» τους «μερένγκες».

Τι κι αν της έλειπαν 10 παίκτες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού; Η Σαχτάρ Ντόνετσκ σόκαρε την Ευρώπη με τη νίκη της επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη και το «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» με 3-2 για τον 2ο όμιλο του Chmapions League. Μάλιστα, η ουκρανική ομάδα είχε προηγηθεί με 0-3 από το ημίχρονο. Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, που δεν περνάει τις καλύτερες μέρες στον πάγκο όπου έχει γράψει ιστορία, είχε ηττηθεί με 0-1 και από την Κάντιθ στην τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Τετέ με αριστερό πλασέ στο 29′. Το δεύτερο γκολ για τη Σαχτάρ ήρθε με αυτογκόλ του Βαράν 4 λεπτά αργότερα, για τον οποίο είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν οι γκρίνιες στη Μαδρίτη. Στο 42′ η ομάδα του Λουίς Κάστρο πήρε προβάδισμα τριών γκολ με τον Σόλομον μετά από συνεργασία με τον Τετέ.

Δείτε τα τρία γκολ της Σαχτάρ

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54ο λεπτό κατάφερε να μειώσει με «οβίδα» του Λούκα Μόντριτς, ενώ στη συνέχεια ο Βινίσιους πέρασε στον αγωνιστικό και ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα μείωσε σε 2-3. Να σημειώσουμε ότι στο 93′ σκόραρε ο Βαλβέρδε για τη «βασίλισσα», όμως το γκολ ακυρώθηκε.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Μιλιτάο, Βαράν, Μαρσέλο, Μόντριτς (70′ Κρόος), Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (46 Μπενζεμά), Γιόβιτς (59′ Ζούνιορ), Ασένσιο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουίς Κάστρο): Τρούμπιν, Ντόντο, Χοχολάβα, Μπόνταρ, Κομιένκο, Μάρλος, Μαϊκόν, Τετέ, Αντόνιο (94′ Βγιούνοκ), Σόλομον (92′ Βιτάο), Ντεντίνιο (85′ Σουντάκοβ).

Βαθμός για τη Λοκομοτίβ στην Αυστρία

Στον 1o όμιλο η Λοκομοτίβ Μόσχας το πάλεψε στο Σάλτσμπουργκ και έφυγε με τον βαθμό χάρη στο ισόπαλο 2-2. Η ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Έντερ. Ο Σομποσλάι ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45′) με ένα «σουτ-τηλεφώνημα» και ο Γιουνούζοβιτς με τη βοήθεια της κόντρας του Τσόρλουκα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (50′) έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους. Όμως, αυτό που μίλησε τελευταίος ήταν ο Λισάκοβιτς που είχε περάσει ως αλλαγή, ο οποίος στο 75ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Σάλτσμπουργκ (Μαρς): Στάνκοβιτς, Βαλίτσι, Αντρέ Ραμάλιο, Βέμπερ, Ίλμερ, Μουέπου, Γιουνούζοβιτς (84′ Οκαφόρ), Καμαρά (73′ Οκουγκάβα), Σομποσλάι, Ντάκα, Κόιτα (53′ Μπερίσα).

Λοκομοτίβ Μόσχας (Νίκολιτς): Γκιλιέρμε, Ζινογκλιάντοβ, Μουρίλο Σερκέιρα, Τσόρλουκα, Ρίμπους, Ζαμαλεντίνοβ (63′ Καμανό), Κριχόβιακ, Κουλίκοβ, Μίραντσουκ (69′ Λισάκοβιτς), Έντερ (69′ Ζε Λουίς), Σμόλοβ (63′ Ριμπτσίνσκι).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο