Μια σοβαρή εξέλιξη σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά τις χθεσινές προτάσεις της Αδαμαντίας Οικονόμου που εισηγήθηκε την αναστολή των ποινών για όλους τους κατηγορούμενους ήρθε η αντίδραση της προέδρου της έδρας. Η Μαρία Λεπενιώτη αμφισβήτησε με έντονο τρόπο την αγόρευση της εισαγγελέως. Η πρόεδρος τόνισε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, ενώ και οι άλλοι κατηγορούμενοι είχαν ποινικό μητρώο και πριν την έναρξη της διαδικασίας αντίθετα με όσα υποστήριξε η εισαγγελέας.
«Η κυρία εισαγγελέας στην πρότασή της αναφέρθηκε στα λευκά ποινικά μητρώα των κατηγορουμένων αλλά παρέλειψε να αναφερθεί στα ποινικά μητρώα Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου, Σιατούνη, Στράτο, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε καθείρξεις, όπως και οι Τσορβάς, Παπαβασιλείου, Καστρινός, Πανταζής και άλλοι. Επομένως ως προς αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί η πρότασή της».
Η πρόεδρος πρόσθεσε: «Η κυρία αναφέρθηκε ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο. Ωστόσο, από τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός. Το δικαστήριο ζητάει να αναζητηθεί, επιμελεία εισαγγελίας, τυχόν βούλεμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό».
Επέμεινε η εισαγγελέας και η έδρα διέκοψε τη διαδικασία
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο η εισαγγελέας και επέμεινε να δοθεί αναστολή σε όλους διότι, όπως είπε, ακόμα και αυτοί που έχουν πολυετείς καθείρξεις, έχουν αποφυλακιστεί και δεν έχουν παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο. Η κυρία Λεπενιώτη ζήτησε να να γραφτεί στα πρακτικά ότι η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της αναστολής για όλους ανεξαιρέτως.
Μετά από όλα τα παραπάνω πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να αναζητήσει το βούλευμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό και διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί. Θυμίζουμε ότι η Αδαμαντία Οικονόμου είχε βρεθεί στο στόχαστρο και πριν από μερικούς μήνες όταν είχε προτείνει την αθώωση όλων των μελών της Χρυσής Αυγής που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Με λίγα λόγια η Αδαμαντία Οικονόμου από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρ της αθωότητας του σκληρού πυρήνα και στη συνέχεια έκρινε ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν πρέπει να ανασταλούν.