Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που είχε θέσει ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, αναλαμβάνοντας τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν η διάσωση της ΔΕΗ και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει. Μιλώντας στην εκπομπή του pagenews.gr Opnion Leader και στον Δημήτρη Τάκη, ανοίγει τα χαρτιά του και για άλλα σημαντικά θέματα που μας αφορούν. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’οίκον ότι έρχονται 800 εκατομμύρια και τα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρχει ένα πρόγραμμα μαμούθ με 3 δισεκατομμύρια από το πρόγραμμα ανάπτυξης. Επίσης μιλά για την επιδότηση η οποία ξεκινά από το 65% και σε κάποιες περιοχές ακόμη και στο 95%.
Όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πρόγραμμα δεν θα περιορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια γιατί το πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση κατοικιών “μας ενδιαφέρει να καλύψουμε και τους λιγότερο ασθενείς” λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι στο επίκεντρο μπαίνει το “έξυπνο σπίτι”, και για όλες τις πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του υπουργείου. Επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλά για την ηλεκτροκίνηση και απαντά και στις επικρίσεις που ακούγονται για το γεγονός ότι οι περισσότεροι μπορούν να πάρουν μόνο σκούτερ και ποδήλατα και όχι αυτοκίνητα. Επίσης αναφέρει και τι θα γίνει με τα σημεία φόρτισης.
Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλά στον Δημήτρη Τάκη και στο Opinion Leader και απαντά για το τι θα γίνει με τη χρήση πλαστικών τα οποία θα σταματήσουν να υπάρχουν στην καθημερινή ζωή μας μέσα στους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2021. Βέβαια εξηγεί ότι κάποιου είδους πλαστικά θα υπάρχουν, όπως οι πλαστικές σακούλες, αλλά με ένα περιβαλλοντικό τέλος. Τέλος απαντά για όλα όσα ακούγονται για το κόστος της ενέργειας και κατά πόσο μπορεί το κόστος να μειωθεί. Όπως επισήμανε ο υπουργός η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία για τις ανανεώσιμες πηγές, ενώ στρέφεται και στο μηχανισμό συναλλαγών της ενέργειας μέσω του χρηματιστηρίου της ενέργειας με βάση το οποίο θα καθορίζεται και το κόστος της ενέργειας, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.