Ελλάδα

«Σήμερα βουλώνουμε στόματα»: Σκληρή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Έλενα Ακρίτα: Για άλλη μια φορά η δημοσιογράφος θέλησε να ξεκαθαρίσει καταστάσεις και να τοποθετηθεί για όσα ακούστηκαν.

Με μία ανάρτησή της στο facebook η Έλενα Ακριτά απαντά για τη σύνταξη του πατέρα της. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας βρέθηκε στο στόχαστρο πριν από χρόνια όταν ο Χρήστος Παππάς, καταδικασμένος πλέον για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είχε πει ότι εισπράττει ακόμη και σήμερα σύνταξη του πατέρα της. Όπως αποκαλύπτει η Έλενα Ακρίτα ουδέποτε εισέπραξε τις συντάξεις αυτές αφού οι επιταγές είναι ανεξόφλητες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Σήμερα βουλώνουμε στόματα. Για το νόμιμον της σύνταξης του πατέρα μου Λουκή Ακρίτα τα είπαμε πριν οκτώ χρόνια. Ας πούμε και για το ηθικόν για να το βουλώσουν ορισμένοι.

Το 2012, ο ναζί δολοφόνος χαρακτήρων Χρήστος Παππάς εκτόξευσε λάσπη στο πρόσωπό μου διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, επειδή τους ‘ενοχλούσα’.

Η τιμητική αυτή συνταξη δόθηκε το 1964 από τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τότε Υπουργό Οικονομικών. Διακόπηκε το 1967 από την χούντα και την επανέφερε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974. Το 2012 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με έγγραφα και ντοκουμέντα απέδειξε την νομιμότητα της.

Αυτά περι νομίμου.

Πάμε τώρα στο ηθικό.

Δημοσιοποιώ φωτογραφίες συντάξεων μου που δεν εισέπραξα ποτέ. Όπως θα δείτε στο πίσω μέρος, οι επιταγές δεν έχουν ούτε την υπογραφή μου, ούτε αριθμό ταυτότητας, ούτε σφραγίδα τράπεζας.

Δεν είχα πρόθεση να το δημοσιοποιήσω. Θεωρούσα πως αξιακός μου κώδικας αφορά εμένα και άλλον κανέναν. Όμως το κακό παράγινε. Η οικογένεια μου κι εγώ τραβήξαμε πολλά από αυτούς τους εγκληματίες και τον όχλο – ναι, όχλος! – που τους ακολουθεί.

Tις ανεξόφλητες επιταγές αφιερώνω στους περί ‘νόμιμου και ηθικού’ συκοφάντες μου. Γιατί οι αληθινοί φίλοι, διαδικτυακοί και μη, δεν αμφέβαλαν ποτέ για μένα. Και ειλικρινά θα με βοηθούσε πολύ αν κοινοποιούσαν την ανάρτηση μου για να τελειώνουμε με τα καθάρματα. Και στο Twitter όσοι μπορούν γιατί δεν έχω λογαριασμό.

Υ.Γ. Το ποσόν που αναγράφεται είναι σε δραχμές και αντιστοιχεί σε περίπου 450-480 ευρώ σημερινά».