Στην τελική ευθεία μπαίνει η «κούρσα» για τη διαδοχή του Ντάνι Πογιάτος στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Μπορεί όλα να ξεκίνησαν επί της ουσίας από το βράδυ της Πέμπτης (8 Οκτωβρίου) αλλά άρχισαν να κορυφώνονται παρά τις «διαψεύσεις» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε. Έτσι η διοίκηση του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» δεν έχει καταλήξει ακόμα στον διάδοχο του Καταλανού τεχνικού αλλά είναι στη διαδικασία που εξετάζει πάρα πολλές περιπτώσεις, σε μία περίοδο που ανατρέπονται τα δεδομένα διαρκώς.
Οι «κατευθύνσεις» που υπήρχαν το Σαββατοκύριακο ήταν δύο: Είτε να υπογράψει ένας ξένος τεχνικός, ο οποίος θα είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει γνώση του Παναθηναϊκού και του ελληνικού πρωταθλήματος και να «μπει» με τη μία στα… βαθιά δηλαδή να μην χρειαστεί περίοδο «προσαρμογής», είτε να στραφούν προς την περίπτωση του άλλοτε τεχνικού του κλαμπ, Γιάννη Αναστασίου.
Εξάλλου, έτερος Έλληνας προπονητής αυτή τη στιγμή δεν «παίζει» με σοβαρές πιθανότητες. Και παρότι ο Γιάννης Αναστασίου, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (10 Οκτωβρίου) «έπαιζε» ως το απόλυτο φαβορί, φαίνεται πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στη διοίκηση, που θέλει να εξαντλήσει πρώτα όλες τις «υποψηφιότητες» από το εξωτερικό, εφόσον οι «πράσινοι» δεν βρουν αυτό που θέλουν εκτός συνόρων.
Από τους ξένους προπονητές λοιπόν, «παίζει» το όνομα του Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος είναι παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ και πριν από λίγες εβδομάδες αποχώρησε από τη Γάνδη, με τον Γιάννη Αλαφούζο να θέλει να τελειώνει το θέμα αναζήτησης προπονητή μέσα στην ημέρα. Για αυτό εντός των επόμενων ωρών είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού.
To «who is who» του Λάζλο Μπόλονι
Ο Λάζλο Μπόλονι είναι Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στην πόλη Τίργκου Μούρες της Ρουμανίας, αλλά η οικογένειά του έχει και ουγγρικές ρίζες. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως μέσος και ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πόλης του, όπου αγωνίστηκε από το 1970 έως το 1984 όταν και μεταγράφηκε στη Στεάουα Βουκουρεστίου, με την οποία κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης το 1986 στη Σεβίλλη, σε έναν από τους πλέον συζητημένους τελικούς με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.
Αγωνίστηκε ακόμα προς το φινάλε της καριέρας του στο Βέλγιο με τη Ρασίνγκ Τζετ Βαβρ και στην Γαλλία με την Κρετέιγ και την Ορλεάν, όπου και έκλεσε την καριέρα του. Με τη φανέλα της εθνικής Ρουμανίας αγωνίστηκε 108 φορές και πέτυχε 25 γκολ. Υπήρξε μέλος της όταν συμμετείχε στην τελική φάση του Euro 1984. Η πρώτη δουλειά του σε πάγκο ομάδας ήταν στη γαλλική Νανσί, την οποία ανέβασε στην Α’ κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Συνολικά είχε τα ηνία της ομάδας της ομάδας για 6 χρόνια (1994 έως 2000) όταν και πήγε στην Εθνική Ρουμανίας, για έναν χρόνο (2000 – 2001). Ακολούθησε μια διετία (2001 – 2003) στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην οποία κατάφερε να αναδείξει την εξαιρετική φουρνιά νέων παικτών με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ούγκο Βιάνα. Το 2002 κατέκτησε με τη Σπόρτινγκ το νταμπλ στην Πορτογαλία.
Την τριετία 2003 – 2006 δούλεψε στη Ρεν επιστρέφοντας στο γαλλικό πρωτάθλημα με την οποία κατάφερε να πάρει την καλύτερη θέση στην ιστορία της στο (4η), εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από τη Μονακό (πήγε το Μάιο του 2006 και αποχώρησε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, λόγω του ότι η ομάδα του ήταν προτελευταία στην κατηγορία) και μία χρονιά στην Αλ Τζαζίρα, ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ήρθε η διετία στην Σταντάρ Λιέγης, από τις πιο πετυχημένες στην καριέρα του. Αντικατέστησε τον Μισέλ Πρεντόμ που είχε πάρει για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλήματος Βελγίου μετά από 25 χρόνια, κάτι που επαναλήφθηκε και με τον Μπόλονι στον πάγκο την περίοδο 2008 – 2009.
Τον Φεβρουάριο του 2010 παραιτήθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης για να πάει στην Αλ Γουάντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε τη Λανς αντικαθιστώντας τον Ζαν Γκι Βαλέμ με σκοπό να την ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ικανότητά του να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές φάνηκε και στη Λανς, στην οποία χρησιμοποίησε σταθερά το νέο μεγάλο αστέρι του γαλλικού ποδοσφαίρου, τον 18χρονο Ραφαέλ Βαράν, παίκτη για τον οποίο εκδήλωσε ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το καλοκαίρι του 2011 ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.