Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να μαζέψει κάποιες εσωκομματικές κόντρες που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα. «Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες και ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Αυτό φάνηκε και από το πρόβλημα που υπήρξε με τις μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές.
Στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κλείσει το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τριών υπουργών (Εσωτερικών, Υγείας, Παιδείας) για το ποιος είναι υπεύθυνος για τις μάσκες στα σχολεία. Ωστόσο προέκυψε ένα νέο θέμα μετά την ανάρτηση του Χρήστου Σταϊκούρα για την απόφαση δημιουργίας προσφυγικών καταυλισμών κοντά στις Θερμοπύλες. Ο Υπουργός Οικονομικών πήρε απόσταση από μια απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.
“Κυβέρνηση πύργος της Βαβέλ”
Μάλιστα ο Χρήστος Σταϊκούρας έδειξε ξεκάθαρα την αντίθεση του από την προσωπική του σελίδα. «Η επιλογή αυτή, όπως παρουσίασα και στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, είναι εσφαλμένη, για μια σειρά από λόγους» έγραψε. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο καθώς η Φθιώτιδα είναι η εκλογική περιφέρεια του υπουργού Οικονομικών, και γι αυτό διαφώνησε ο κ. Σταικούρας. Στην αξιωματική αντιπολίτευση λένε χαρακτηριστικά ότι «αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, η κυβέρνηση θα θύμιζε Δελφινάριο» .
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήθεν έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του για τις ευθύνες για το γενικευμένο κυβερνητικό μπάχαλο, η κ. Κεραμέως χρεώνει το φιάσκο με τις μάσκες και τα κενά στα σχολεία σε όλους πλην του εαυτού της, ο κ. Σταϊκούρας βγάζει ανακοίνωση για την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο και την αντίθεση του στην προσφυγική δομή στην εκλογική του περιφέρεια καρφώνοντας τον κ. Μηταράκη και περί τους σαράντα βουλευτές της ΝΔ δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να φέρει στη βουλή για ψήφιση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία απειλώντας με καταψήφιση. Αν η κατάσταση απόλυτου χάους δεν ήταν τραγική για τους πολίτες, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο».
Το επίκεντρο της κρητικής κριτικής βρίσκεται η Νίκη Κεραμέως η οποία αντιμετωπίζει ακόμα και τις καταλήψεις των μαθητών με τιμωρητική αντίληψη βάζοντας τα παιδιά να κάνουν μαθήματα τα Σαββατοκύριακα, την στιγμή που στα σχολεία δεν υπάρχουν καθηγητές, με αποτέλεσμα τα σχολικά προγράμματα να φτιάχνονται μέρα με την ημέρα. Παράλληλα επισημάνουν ότι πολλά σχολεία δεν έχουν καθαρίστριες ενώ δεν έχουν ληφθεί ούτε τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.