Τεχνολογία

Έρχονται νέα emojis επηρεασμένα από το 2020 [pic]

Νέα emoji: Έρχονται 217 καινούριες φατσούλες.

Διακόσια δέκα επτά καινούρια emojis ενέκρινε το Unicode Consortium, τα οποία θα φτάσουν στις συσκευές, σταδιακά, μέσα στο 2021.

Ποια είναι τα καινούρια emojis που θα είναι διαθέσιμα σύντομα;

Από αυτά τα νέα emojis, τα 210 θα είναι παραλλαγές αποχρώσεων δέρματος και τα αλλά επτά είναι «φρέσκα». Ανάμεσα στα καινούρια, είναι η «φατσούλα στα σύννεφα», η «φατσούλα που εκπνέει» και η «φατσούλα με ελικοειδή μάτια».

Πρόκειται για emojis – αναπαραστάσεις της επιδεινούμενης εξάντλησης και σύγχυσης που χαρακτηρίζει την τρέχουσα χρονιά, δηλαδή το 2020. Χαρακτηριστικό είναι πως στις λέξεις – κλειδιά για τη «φατσούλα με ελικοειδή μάτια» περιλαμβάνονται οι «trouble» και «whoa». ​Επιπλέον, μια καρδιά με επίδεσμο, σε διαδικασία αποθεραπείας, μια καρδιά που έχει πάρει φωτιά, ένα πρόσωπο και μια γυναίκα με γενειάδα, συμπληρώνουν το updade για τη version 13.1.

Επίσης, η «φατσούλα με ελικοειδή μάτια» επιλύει ένα ζήτημα το οποίο εδώ και καιρό ταλαιπωρεί την κοινότητα των χρηστών καθώς οι περισσότεροι από αυτούς που πωλούν emojis δείχνουν το σημείο στίξης «?» στη θέση των ματιών. Άλλοι δείχνουν σπείρες. ​

Με το καινούριο emoji λοιπόν, όλοι οι πωλητές θα δείχνουν το ήδη υπάρχον emoji με «X» στη θέση των ματιών και το καινούριο, με ελικοειδή μάτια. Επιπροσθέτως, η Emojipedia δημοσιοποίησε τις πλέον πρόσφατες της εικόνες για αυτό το σετ για να δείξει πώς θεωρούν ότι θα, ή πρέπει να, φαίνονται αυτά τα emojis.

Δείτε αναλυτικά όλες τις νέες φατσούλες:

Τα emojis (εμότζι ή ίμοτζι) είναι ιδεογράμματα και φατσούλες τα οποία χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά μηνύματα και ιστοσελίδες. Τα emojis υπάρχουν σε διάφορες μορφές, όπως εκφράσεις προσώπου, κοινά αντικείμενα, μέρη και είδη καιρού, ζώα, σημαίες κτλ. Μοιάζουν πολύ με τις φατσούλες αλλά είναι πραγματικές εικόνες και όχι κείμενο. Η λέξη «emoji» είναι ιαπωνική και αποτελείται από τα ιδεογράμματα ε (絵, “εικόνα”) και μότζι (文字, “χαρακτήρας”).

Τα emojis προέρχονται από τα ιαπωνικά κινητά τηλέφωνα όπου πρωτοχρησιμοποιήθηκαν το 1997. Το emoji έγινε ολοένα και πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του 2010, αφού προστέθηκε σε διάφορα λειτουργικά συστήματα κινητών. Πλέον θεωρείται ότι ανήκει στον λαϊκό πολιτισμό του δυτικού κόσμου.