Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: 1-1

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Μοιράστηκαν τους βαθμούς Θεσσαλονικείς και Περιστεριώτες.

ΠΑΟΚ και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην Τούμπα για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League. Το σκορ άνοιξε ο ΠΑΟΚ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς (που είχε σκοράρει και απέναντι στην πρώην ομάδα του Μπενφίκα), ενώ ο Ατρόμητος ισοφάρισε με  αυτογκόλ του Ενέα Μιχάι. Οι φιλοξενούμενοι πανηγυρίζουν για τον βαθμό σε μια δύσκολη έδρα, έστω και χωρίς κόσμο, ενώ ο «Δικέφαλος»… προσγειώθηκε απότομα μετά τη μεγάλη νίκη επί των Πορτογάλων.

Η εξέλιξη του ματς

Στο 10′ ο Τζόλης έκανε το πρώτο του μακρινό σουτ στο παιχνίδι, μπλόκαρε με ευκολία ο Γιαννιώτης. Στο 16′ ευκαιρία του ΠΑΟΚ: Ο Ζίβκοβιτς συνδυάστηκε με τον Σβαμπ, ο οποίος είδε τον Σβιντέρσκι, πάτησε περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω στον Γιαννιώτη. Στο 27′ σέντρα του Τομάσεβιτς, ο Μιχαηλίδης έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ, πριν η μπάλα φτάσει στον Μανούσο που ήταν έτοιμος να τελειώσει τη φάση.

Στο 51′ ο Ζίβκοβιτς βρήκε ωραία τον Τζόλη στην περιοχή, εκείνος έπιασε το σουτ στην κίνηση, ο Γιαννιώτης ακούμπησε την μπάλα για να διώξει κόρνερ. Στο 52′ είχαμε δοκάρι για τον Ατρόμητο: Οι Περιστεριώτες έφυγαν στην αντεπίθεση, άλλαξαν την μπάλα, ο Κιβρακιδης βρέθηκε ελεύθερος στα δεξιά, δοκίμασε το πόδι του και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 56′ μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο: Κόντρα επίθεση, ο Ζίβκοβιτς βγήκε ψηλά για αν κόψει, δεν τα κατάφερε, ο Γιακουμάκης δοκίμασε να πλασάρει, αλλά άουτ.

Στο 57′ ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0. Ο Σβάμπ βρήκε τον Ζίβκοβιτς στον άξονα, εκείνος τροφοδότησε τον Γιαννούλη στα αριστερά, ο Σέρβος έκανε την κίνηση στην περιοχή και έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας για να την στείλει με πλασέ στα δίχτυα.

Στο 58′ ευκαιρία για τον Ατρόμητο: Ο Γιακουμάκης έφυγε στο χώρο, πλάσαρε τον Ζ. Ζίβκοβιτς, ο Ραμπέγιο πήρε το ριμπάουντ, αλλά αστόχησε.

Στο 77′ ο Ενσικουλού πάτησε περιοχή, γύρισε με πάσα, στην πορεία βρέθηκε ο Μιχάι, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 1-1 για τους Περιστεριώτες. Στο 79′ ο Ζίβκοβιτς έκοψε προς την περιοχή, δεν σούταρε, αλλά και δεν μοίρασε με αποτέλεσμα μία σέντρα να καταλήξει στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.

Στο 90′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανατρέπεται και κερδίζει από τον Κωτσόπουλο ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Νινούα εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα κατέληξε στο τείχος. Στο 95′ ο Μουνίθ κοντρόλαρε στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Ζ. Ζίβκοβιτς μπλόκαρε με ευκολία.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86’ Βρακάς), Μιχάι, Βαρέλα (81’ Κρέσπο), Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι (81’ Νινούα), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (72’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (72’ Κούτσιας).

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Σάλομον, Χαρίσης (73’ Ούμπιδες), Τομάσεβιτς (83’ Νάτσος), Γιακουμάκης (73’ Ν’ Σικουλού), Ραμπέγιο (88’ Μουνίθ), Μανούσος (46’ Κωστόπουλος).