Το φετινό καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή της οικονομικής του πολιτικής. Τα προηγούμενα χρόνια οι “ασπρόμαυροι” δεν είχαν πρόβλημα να δώσουν μεγάλα ποσά ακόμα και για παίκτες που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Μάλιστα, το να απεμπλακεί από τέτοια συμβόλαια αποδείχθηκε δύσκολο όπως φάνηκε περίτρανα από την περίπτωση του Βέρμπλουμ. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ξοδεύει αρκετά περισσότερα από αυτά που βγάζει.
Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συνεχιστεί καθώς υπήρχε μεγάλος φόβος για το FFP. Μπορεί οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης να έχουν βρει πολλούς τρόπους για να ξοδεύουν εκατομμύρια, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει την ίδια δυναμική. Την ίδια στιγμή η ομάδα δεν έκανε κάποια μεγάλη πώληση που θα έφερνε αρκετά χρήματα στα ταμεία. Αυτό οδήγησε τον Ιβάν Σαββίδη να εφαρμόσει ένα πιο “σφικτό” οικονομικό πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Ελπίζοντας παράλληλα σε οικονομική ενίσχυση από κάποια πορεία στα Κύπελλα Ευρώπης.
Τονωτική ένεση στα ταμεία του ΠΑΟΚ
Πέρα από τα αγωνιστικά κέρδη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει καταφέρει ήδη να βάλει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία του από τις προκρίσεις επί της Μπεσίκτας και χθες της Μπενφίκα. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη ένα κέρδος κοντά στα 7 με 8 εκατ. ευρώ, καθώς έχει εξασφαλιστεί ήδη η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Europa League. Με τη χθεσινή – σπουδαία νίκη κόντρα στους «αετούς», ο ΠΑΟΚ έβαλε άλλα 5 εκατ. ευρώ. Αν όμως η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα κάμψει την αντίσταση της Κράσνονταρ, θα πάρει συνολικά 20 με 25 εκατ. ευρώ (ανάλογα το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με Ομόνοια-Ερυθρό Αστέρα) με την ιστορική είσοδό του στους ομίλους του Champions League.
Εκτός από το οικονομικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ θέλει να μπει στους ομίλους και για άλλους λόγους. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει μπει ποτέ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτό είναι και το μοναδικό που δεν έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ επί των ημερών του Ιβάν Σαββίδη. Οι “ασπρόμαυροι” έχουν πάρει το πρωτάθλημα, έχουν πάρει Κύπελλα και θέλουν να παίξουν και στο Champions League.