Μετά από μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστών, σε ύφεση είναι πλέον οι φωτιές σε Κορινθία και δυτική Αχαΐα. Στην περιοχή Κουταλάς στην Κορινθία εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 77 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. Επίσης, στη Μόβρη της δυτικής Αχαΐας δεκάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.
Στην Κορινθία, σύμφωνα με το korinthostv.gr, η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε δασική έκταση, πεύκα και ελιές, ωστόσο ακριβής αποτίμηση της ζημιάς που προκάλεσε θα γίνει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Την πυρκαγιά «έσπρωχναν» οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ, μέσα σε 24 ώρες, μέχρι τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας, εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 655 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 272 οχήματα και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Υπήρξε συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Για αύριο, 15 Σεπτεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ανακοινώσει ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Θάσο, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο, περιοχές της Χαλκιδικής και Άγιον Όρος.
Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.