Γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής έκανε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.
Πιο συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στις αρχές της Αχαΐας, μετά τις αναρτήσεις του που έγραψε ότι «μέχρι το βράδυ θα πρέπει να έχω αυτοκτονήσει, δεν αντέχω άλλο». Το μήνυμα αυτό δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοφιλής πρώην παρουσιαστής πανελλαδικού τηλεοπτικού σταθμού. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση για το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Tempo24, τα μηνύματα εντοπίστηκαν αρχικά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ενημέρωσε την τοπική Ελληνική Αστυνομία. Ύστερα από ανάλυση των μηνυμάτων, το στίγμα «έδειχνε» σπίτι σε περιοχή της πόλης του Αιγίου. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, όπου βρήκαν τον άνδρα και αφού ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες, τον μετέφεραν στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.
Ακολουθούν οι αναρτήσεις του στο Facebook:
Η πλειοψηφία των αυτοχείρων είναι άντρες
Να αναφέρουμε πως είναι σταθερά αυξητική η τάση που παρουσιάζει ο αριθμός των αυτοκτονιών κατά τα έτη 2018, 2019 και μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα». Επιπλέον, η πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άντρες, ενώ οι άνθρωποι ηλικίας 80 και άνω και ηλικίας από 50 έως 59 ετών σημειώνουν τις περισσότερες αυτοκτονίες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Οι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία είναι η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Αττική.
Όσο για την πιο συχνή μέθοδο αυτοκτονίας κατά την τελευταία τριετία, είναι ο απαγχονισμός και ακολουθεί η πτώση από ύψος. Η χρονική περίοδος κατά την οποία σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών είναι κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες (Μάρτιος έως Αύγουστος). Παράλληλα σύμφωνα με την «Κλίμακα» περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 5.000 πενθούντες ετησίως.
Όπως αναφέρουν, διεθνείς έρευνες και μελέτες, για κάθε μία αυτοκτονία μένουν πίσω τουλάχιστον πέντε με δέκα άτομα που πενθούν, βιώνοντας όχι μόνο το συναισθηματικό φορτίο του πένθους αλλά και τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες του στίγματος της αυτοκτονίας, ενώ 135 άτομα θεωρείται ότι επηρεάζονται άμεσα από κάθε αυτοκτονία. Ακόμη, στην Ελλάδα δεν έχουμε καταγραφή των μη θανατηφόρων αποπειρών αυτοκτονίας, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι σχεδόν 25 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.