Τεχνολογία

Αυτός είναι ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείς όταν φορτίζεις το laptop σου

Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι όσοι έχουν λάπτοπ για να διατηρήσουν σε καλό επίπεδο τη μπαταρία τους.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν Laptop. Ένας από τους πονοκεφάλους που έχουν οι κάτοχοι φορητών υπολογιστών είναι η μπαταριά. Αν ο χρήστης δεν προσέξει τότε μπορεί η μπαταρία να χάσει μέρος της “ζωής” της και να εξαντλείται γρήγορα ή ακόμα χειρότερα να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς. Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να αποφύγουμε την πτώση στην απόδοση της μπαταρίας. Έτσι θα μπορέσουμε να μην ανησυχούμε για το αν θα έχει κοντά πρίζα εκεί που θα είμαστε.

Υπάρχει ένα “debate” αναφορικά με το αν πρέπει να φορτίζουμε πλήρως την μπαταρία του Laptop. Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν είναι καλό για τη μπαταρία να την αφήνουμε να φτάσει στο 100%. Μπορεί αυτό να φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά είναι πραγματικότητα. Θα πρέπει να το φορτίζουμε έως να φτάσει η μπαταρία στο 80% της.

​Κι αυτό γιατί μια μπαταρία που φορτίζεται πλήρως τείνει να ταλαιπωρείται, κάτι που μειώνει το προσδόκιμο της ζωής της. Θα πρέπει λοιπόν ούτε να αποφορτίζεται εντελώς (βάζε το λάπτοπ στην πρίζα στο 40%) αλλά ούτε να φορτίζεται πλήρως. Επίσης, αν χρησιμοποιούμε το laptop ως desktop, έχοντάς το συνεχώς συνδεδεμένο στο ρεύμα δηλαδή καλύτερα να βγάζουμε την μπαταρία από τη συσκευή.

Τα τρία λάθη που καταστρέφουν τα λαπτοπ

Κλείνουμε μόνο το καπάκι

Μεγάλο λάθος. Θα πρέπει κάποιες φορές να το απενεργοποιούμε. Κι αυτό γιατί ο υπολογιστής, όπως και το κινητό χρειάζονται πού και πού ένα restart. Κάθε φορά που εσύ κλείνεις το λάπτοπ σου, αυτό στην πραγματικότητα “καθαρίζει” και είναι έτοιμο για την επόμενη φορά που θα το ανοίξεις. svg%3E

Το έχουμε μόνιμα στην πρίζα

Μεγάλο λάθος να έχεις το λαπτοπ σου πάντα σε φόρτιση. Αν το κάνεις και εσύ μάλλον δεν γνωρίζεις ότι αφήνοντας το καλώδιο στην πρίζα ενώ είναι φορτισμένη η μπαταρία δεν εξοικονομείς ενέργεια, αλλά αντίθετα φθείρεις σιγά σιγά την μπαταρία.

Ακουμπάμε το λαπτοπ στα πόδια μας

Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη κίνηση την οποία όμως πρέπει να σταματήσουμε. Τα λάπτοπ δεν είναι σχεδιασμένα για να ακουμπάνε πάνω μας. Αυτή η κίνηση αυξάνει τη θερμοκρασία στο λάπτοπ και δεν το αφήνει να πάρει αέρα.