Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας να προχωρήσουν στην «άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά με αναδρομική ισχύ και δίχως εξαίρεση όλου του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων στην υγεία, χωρίς επιπλέον αυτοί να υποστούν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
«Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε εν’ μέσω πανδημίας για την αναγκαιότητα ένταξης των Υγειονομικών, Προνοιακών και ΕΚΑΒ υπαλλήλων στα Β.Α.Ε.
Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν μπορεί υπάλληλοι των ίδιων επαγγελμάτων να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
Οι χιλιάδες συνάδελφοι που αρρωσταίνουν από την επικινδυνότητα και την ανθυγιεινότητα των Επαγγελμάτων επιβάλουν την ένταξή μας χωρίς «αστερίσκους», αναφέρει χαρακτηριστικα στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.
ΠΟΕΔΗΝ: Τα νούμερα των κρουσμάτων είναι χαμηλότερα από τα πραγματικά
Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται δεν είναι ο πραγματικός, καθώς τα τεστ που γίνονται είναι σαφώς λιγότερα από αυτά που πραγματοποιούνταν πριν από λίγο διάστημα. Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο Κέντρο Αιμοδοσίας που από σήμερα θα πραγματοποιεί 1000 τεστ σε σχέση με πάνω από 6000 που πραγματοποιούσε. Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακός πολλά νοσοκομεία δεν έχουν αντιδραστήρια, ενώ για το υγειονομικό προσωπικό σημείωσε πως καλείται να δουλέψει έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των τεστ που υποβάλλεται, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να νοσούν και παράλληλα να εργάζονται.
Σε συνέντευξή του στο Mega, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι η διασπορά του κορωνοϊού οφείλεται στην αδυναμία του συστήματος να αντιμετωπίσει τον ιό στην κοινότητα, ενώ υπογράμμισε πως για να εντοπιστούν τα περιστατικά και ειδικά τα ασυμπτωματικά, θα πρέπει να γίνονται μαζικά τεστ.
«Υπάρχουν νοσοκομεία που αργούν να λάβουν τα αποτελέσματα τεστ καθώς δεν έχουν τα δικά τους εργαστήρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος ενώ υποστήριξε πως γιατροί και υγειονομικό προσωπικό θα έπρεπε να κάνουν μηνιαία τεστ, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί δεν γνωρίζουν αν είναι θετικοί στον ιό και συνεχίζουν να δουλεύουν σε νοσοκομεία της χώρας.