Μια από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές του διαδικτύου και της Google, που σήμερα έχει και τα γενέθλιά της αφού στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 ιδρύθηκε η εταιρεία, είναι το Google Maps. Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιείται τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους πεζούς, οι οποίοι όταν θέλουν να βρουν μια διεύθυνση που δεν γνωρίζουν μπαίνουν στην εφαρμογη της Google και την πληκτρολογούν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γνωρίζουν πως να πάνε σε αυτή.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη εφαρμογή προσπαθούν συνεχώς να τη βελτιώνουν έτσι ώστε να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα καθημερινά εργαλεία για τους χρήστες στις μετακινήσεις τους. Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε μια αναβάθμιση θα έλεγε κανείς ή σε μια νέα προσθήκη η οποία αντιμετωπίζεται ήδη με μεγάλο ενθουσιασμό από τους οδηγούς που την εφαρμόζουν. Πιο συγκεκριμένα η νέα προσθήκη στο Google Maps δείχνει στον χρήστη και ειδικότερα στον οδηγό εάν τα φανάρια που έχει στη διαδρομή του είναι κόκκινο ή πράσινο.
Η εφαρμογή προσθέτει δηλαδή σταδιακά τους φωτεινούς σηματοδότες ώστε να γνωρίζουν οι οδηγοί εάν έχουν κόκκινο ή πράσινο φανάρι. Η λειτουργία ξεκίνησε ήδη στις ΗΠΑ και αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά. Πιο συγκεκριμένα αυτό το update που έγινε αφορά μόνο φανάρια σε διασταυρώσεις προς το παρόν ενώ μελλοντικά θα υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο. Τα εικονίδια των φαναριών εμφανίζονται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ενεργοποιήσει την επιλογή χειροκίνητα.
Πριν από κάποιες εβδομάδες η Google έφερε και μια νέα ενημέρωση στους Χάρτες (Google Maps) που προσθέτει περισσότερο χρώμα για καλύτερη εμφάνιση του εδάφους.
Η λειτουργία βασίζεται στην τρέχουσα χρωματική κωδικοποίηση της εφαρμογής και εισάγει περισσότερη λεπτομέρεια στο είδος του εδάφους. Τα χρώματα επιτρέπουν στους χρήστες να διακρίνουν μέρη όπως “παραλίες ή έρημοι, μπλε λίμνες, ποτάμια, ωκεανούς και χαράδρες”. Οι αλλαγές μπορούν επίσης να εντοπίσουν το χιόνι στα βουνά και την πυκνότητα του πρασίνου στο χάρτη.gmaps new – Google Maps με περισσότερο χρώμα και λεπτομέρειες
Η εταιρεία λέει ότι το χαρακτηριστικό αυτό βοηθά τους χρήστες να εξερευνήσουν μια περιοχή λεπτομερώς και ουσιαστικά, πριν προγραμματίσουν μια επίσκεψη. Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή διαφοροποιεί τα τοπία, η Google αναφέρει ότι συνδυάζει το computer vision και τα δορυφορικά δεδομένα για την ανάλυση του εδάφους. Στη συνέχεια, εκχωρεί ένα μοντέλο HSV (απόχρωση, κορεσμός, τιμή από το hue, saturation, value) σε κώδικα πυκνότερου εδάφους – όπως δάση – με πιο σκοτεινή σκιά και ούτω καθεξής.