Ο κ. Γώγος τοποθετήθηκε για τη διαφωνία των επιστημόνων κ.κ. Δερμιτζάκη και Μαγιορκίνη για το θέμα των αποστάσεων στις τάξεις, τονίζοντας ότι υπάρχει ασφάλεια για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. «Οι γονείς πρέπει να στείλουν τα παιδιά στα σχολεία με τον τρόπο που θα καθοριστεί από την πολιτεία και τα όργανά της. Γιατί αυτό θα είναι αποτέλεσμα μελέτης και δεν θα είναι τυχαίο» ανέφερε.
«Ο κ. Δερμιτζάκης είπε αυτό που λέμε πάντα. Ότι θα έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος και ελαττωμένη μετάδοση όταν τηρείται όλη η τριάδα των μέτρων (σ.σ. χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή χεριών). Μεταξύ των μέτρων είναι και η απόσταση. Η διαφωνία υπήρξε σε μια παρατήρηση του κ. Μαγιορκίνη, ο οποίος βάσει μοντέλου που ανέπτυξε ο ίδιος, το οποίο είναι συμβατό με τη πραγματικότητα, είπε ότι η διαφορά μιας τάξης με 15 παιδιά και μίας με 25, με το ίδιο εμβαδό, προσφέρει αύξηση της πιθανότητας να αναπτυχθεί η νόσος κατά 4%» σημείωσε.
«Βασικό πλεονέκτημα στα σχολεία είναι ότι οι τάξεις είναι κυψέλες. Είναι τα ίδια παιδιά, είναι σταθερός ο πληθυσμός. Αν υπάρξει κρούσμα, αν κάποιο παιδί αρρωστήσει, η ιχνηλάτηση είναι πιο εύκολη. Πέραν του ότι τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο και κολλάνε πιο δύσκολα τον ιό. Όλα αυτά δίνουν μια σχετική ασφάλεια στο ότι κάποιες τάξεις μπορεί να έχουν παραπάνω από 15 παιδιά» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ασφάλεια για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega για την την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, υπογράμμισε πως σημαντικό στοιχείο αποτελεί η γνώση της προέλευσής τους.«Έχουμε σημαντική έξαρση της νόσου. Το καλό είναι ότι μάθαμε από που προέρχεται η αύξηση των κρουσμάτων. Οφείλεται από τη μεγάλη κινητικότητα της νεολαίας στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό θα λήξει γιατί σιγά σιγά η νεολαία επιστρέφει στα αστικά κέντρα. Και ελπίζουμε να υπάρξει αυτοπεριορισμός 7-10 μέρες, ώστε να σπάσει το μεγάλο κύμα» τόνισε. Τέλος, είπε ότι αν χρειαστεί θα ληφθεί η απόφαση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.