Ελλάδα

Κορωνοϊός 17χρονη: Αποσωληνώθηκε, ενώ νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός 17χρονη: Η κοπέλα που βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Όσο ο ιός “καλπάζει” στη χώρα, μια ευχάριστη είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η 17χρονη κοπέλα που διαγνώστηκε με κορωνοιό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ αποσωληνώθηκε και η κατάσταση της είναι σταθερή. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες εάν η κατάσταση της 17χρονης παραμείνει σταθερή, θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι η 17χρονη που βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Στους 260 οι νεκροί

Στους 260 ανέρχονται οι νεκροί από τον  στην , καθώς μια 92χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα που κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και διέμενε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 16 ηλικιωμένοι από το «Αγία Κυριακή» έχουν χάσει τη ζωή τους. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 260.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων αναφοράς εξακολουθούν να νοσηλεύονται 37 ασθενείς, ενώ σε κλίνη ΜΕΘ χωρίς να έχει χρειαστεί να διασωληνωθούν νοσηλεύονται ακόμα 6 ασθενείς.

  • Επίσης, 2 ασθενείς είναι σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας,
  • 18 σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων και 29 σε Θαλάμους Αρνητικής Πίεσης.
  • Την Παρασκευή έγιναν 25 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία αναφοράς για επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19, ενώ δύο ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Η επιδημία έχει παρατεταμένη κυκλοφορία και διασπορά στην ηλικιακή ομάδα 20 με 30, ενώ σημαντική είναι και η διασπορά στην αμέσως μικρότερη ηλικιακή ομάδα.

Για αυτό το λόγο και ο Γκίκας Μαγιορκίνης απηύθυνε έκκληση στους νέους που επιστρέφουν από διακοπές, να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και να προφυλάξουν τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, αποφεύγοντας μέρη με συγχρωτισμό και να χρησιμοποιούν μάσκα. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε ο κος Μαγιορκίνης, με δεδομένο ότι ο χρόνος επώασης της νόσου είναι 6 έως 14 ημέρες, καταγράφονται κυρίως κρούσματα που αφορούν στην περίοδο ακριβώς μετά το παράθυρο της 15ης Αυγούστου και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της διασποράς είναι η σχέση της με διακοπές του καλοκαιριού. «Ο ιός στους νέους συνήθως προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι, και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατο να ιχνηλατηθούν».

Για αυτόν τον λόγο, «επιστρέφοντας από τις διακοπές, θα πρέπει να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως σιωπηλούς φορείς και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε για χρονικό διάστημα 7 με 10 ημέρες, τις κοινωνικές επαφές και να χρησιμοποιούμε μάσκα στις κοντινές επαφές. Έτσι, αν έχουμε κολλήσει τον ιό και δεν το έχουμε καταλάβει, κάτι που είναι πολύ πιθανό, μπορούμε να μειώσουμε δραματικά την πιθανότητα περαιτέρω μετάδοσης στα οικεία μας πρόσωπα».