Ελλάδα

Βάσεις Πανελληνίων 2020: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους

Βάσεις Πανελληνίων 2020: Αυτές είναι οι δύο επικρατέστερες ημερομηνίες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής στις σχολές.

Πλησιάζει η ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων με αποτέλεσμα να μπαίνει τέλος στην αγωνία που έχουν τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι κηδεμόνες τους.

Τέλος μπαίνει λοιπόν, στην αγωνία των περίπου 100.000 υποψηφίων, που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φετινή χρονιά για την πρόσβαση στα ιδρύματα της Ανώτατης εκπαίδευσης θα είναι καλή, σχεδόν για το σύνολο των υποψηφίων, καθώς, 8 στους 10 υποψηφίους θα περάσουν σε κάποιο τμήμα ή σε κάποια σχολή, αφού οι θέσεις εισαγωγής είναι αυξημένες, φτάνοντας στις 77.970.

Πού μπορούν να δουν οι υποψήφιοι το πού και αν πέρασαν;

Από την άλλη, η πανδημία του κορωνοϊού, όπως έδειξαν τα στατιστικά στοιχεία, επηρέασε αρνητικά τους υποψήφιους οι οποίοι είχαν χαμηλές επιδόσεις στις εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι εξετάστηκαν σε μειωμένη ύλη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των σχολών «κάτω από τη βάση», αφού το 45% των υποψηφίων έχουν συγκεντρώσει έως 10.000 μόρια. Όπως είναι αναμενόμενο, στο «κόκκινο» είναι η αγωνία των μελλοντικών φοιτητών, καθώς από μέρα σε μέρα θα γνωρίζουν αν τα κατάφεραν στη σχολή που επιθυμούσαν.

Οι δύο επικρατέστερες ημερομηνίες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής στις σχολές είναι η Παρασκευή 28 Αυγούστου ή το αργότερο τη Δευτέρα 31 του μήνα. Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα, πατώντας εδώ. Αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο/ Όνομα/ Πατρώνυμο/ Μητρώνυμο). Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι υποψήφιοι να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Στο «κυνηγητό» της φοιτητικής στέγης γονείς και φοιτητές

Τις επόμενες μέρες ξεκινά και το «κυνηγητό» της φοιτητικής στέγης από την πλευρά των γονέων, οι οποίοι ήδη έχουν επιδοθεί στο ψάξιμο για σπίτια με χαμηλά ενοίκια προκειμένου να εγκαταστήσουν τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών και αμέσως μετά θα «ανοίξει» το σύστημα για τις μετεγγραφές, για όσους πληρούν τις οικονομικές, κοινωνικές και άλλες προϋποθέσεις.