Το boutique hotel Asomaton είναι γεγονός. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας άνοιξε τις πόρτες του το Asomaton παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Ειδικότερα, όπως γράφει το capital.gr το ξενοδοχείο διαθέτει τέσσερα επίπεδα, έχει επιφάνεια 960 τ.μ. και αποτελείται από 19 δωμάτια από τα οποία πέντε είναι σουίτες. Η ανακατασκευή του αποτελεί επένδυση της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ διήρκεσε τρία χρόνια.
Παράλληλα σύμφωνα με την πηγή χρειάστηκαν τρία χρόνια, προκειμένου η εταιρεία διαχείρισης Celetrum και ο όμιλος Oniro hotel στον οποίο ανήκει το ακίνητο να είναι σε θέση να λειτουργήσουν το ξενοδοχείο, επειδή κατά τη διάρκεια της τριετίας, χρειάστηκε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, την Εφορία Νεότερων Μνημείων, την Εφορία Βυζαντινών Μνημείων, την Εφορία Αρχαιοτήτων, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, όπως και η υπουργική απόφαση για την αλλαγή χρήσης του ακινήτου σε ξενοδοχείο από επαγγελματικό χώρο. Παράλληλα, οι νέοι ιδιοκτήτες του κτηρίου, όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούσαν τις μελέτες και τις εργασίες ανακατασκευής σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα πάντα με την πηγή, όπως αναφέρουν από την Celetrum που διαχειρίζεται, εκτός από το Asomaton, τα ξενοδοχείο 18 Micon Str. και Athens 4, οι κρατήσεις για τις δύο τελευταίες μονάδες βρίσκονται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, εξαιτίας της μείωσης των τιμών διανυκτέρευσης στα 18 Micon Str. Και Athens 4 που αγγίζει το 40%, σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο σε αντίθεση με τα τρία αυτά ξενοδοχεία, η εικόνα για τον τουρισμό στην Αθήνα είναι κακή, καθώς πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν.
Επίσης σύμφωνα με την μελέτη της GBR consulting, τον Ιούνιο οι πληρότητες των ξενοδοχείων τής Αττικής ανήλθαν στο 5%, τη στιγμή που πέρυσι η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας διαμορφώνονταν σε 93%. Η πληρότητα του Ιουνίου του 2020 παρά την εντυπωσιακά μειωμένη προσφορά διαθέσιμων δωματίων (μόνο το 21% του συνόλου των δωματίων ήταν διαθέσιμο), δεν ξεπέρασε σε μέσο όρο το 26% για τα ξενοδοχεία που βρίσκονταν σε λειτουργία. Έτσι, η συνολική απώλεια εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2020 για τα ξενοδοχεία της Αττικής, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, εκτιμάται πως ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ.