Ελλάδα

«Γλέντι» στο Twitter με το απογευματινό ωράριο των μπουζουκιών

Τα νέα δεδομένα λόγω κορωνοϊού άλλαξαν και το ωράριο των καταστημάτων.

Ακολουθώντας τα νέα μέτρα που δημοσιεύτηκαν για τον κορωνοϊό τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης παρέμειναν κλειστά. καθώς πρώτη φορά στα χρονικά τα μπουζούκια θα ανοίγουν το… απόγευμα! Το ένα μετά το άλλο, μπουζούκια, κλαμπ και μπαρ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ανακοίνωσαν πως θα ξεκινούν το πρόγραμμά τους από το απόγευμα, ώστε να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως επιβάλλει η απόφαση που έλαβαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας για 15 περιοχές, με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ένα απίστευτο “γλέντι” στο twitter με τους χρήστες να σχολιάζουν τα νέα δεδομένα στη διασκέδαση.

https://twitter.com/giorgis57011/status/1293435328427110401

Ένα από τα νυχτερινά κέντρα που προχωρά σε αλλαγή προγράμματος είναι το κέντρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Νίκος Βέρτης. Το κέντρο θα λειτουργεί πλέον από τις 8 το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.

https://twitter.com/SDXZV/status/1293178699114672129

https://twitter.com/marrie_qrie/status/1293155339769085953

Νέα ωράρια λειτουργίας εφαρμόζουν και κλαμπ στη Χαλκιδική, με τους επιχειρηματίες να προσπαθούν να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού τις οικονομικές απώλειες από τους περιορισμούς στο ωράριο. Μάλιστα το παλαιότερο κλαμπ της Χαλκιδικής ενημέρωσε ήδη το κοινό του ότι θα λειτουργεί πλέον από τις 19.00 έως τα μεσάνυχτα.

Πώς πάρθηκε η απόφαση να κλείνουν τα μαγαζιά το βράδυ σε 15 περιοχές

Σε ότι αφορά στα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι 15 περιοχές στις οποίες επεβλήθη το μέτρο τα καταστήματα να κλείνουν στις 12 τη νύχτα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε στην καθιερωμένη ενημέρωση της περασμένης Τρίτης:  «Τα κριτήρια είναι καθαρά επιδημιολογικά σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και τι προβλέψεις μας δίνουν οι αλγόριθμοι». «Ακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων, δεν προέχει όμως μόνο ο αριθμός αλλά και η εικόνα. Μπορεί να έχουμε 50 κρούσματα και να είναι σε κλαστερ αλλά μπορεί να έχουμε 30 και να είναι διάσπαρτα. Η ιχνηλάτηση μπορεί να δείχνει μεγάλη διασπορά» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Κάθε βράδυ αναλύουμε τα κρούσματα που υπάρχουν και μαζί με την ομάδα του EVA και την ομάδα του κ. Τσιόδρα καθορίζουμε την επόμενη κίνηση. Είναι μια σύνθετη διαδικασία που βασίζεται σε πολλά δεδομένα με γνώμονα να μην πάρουμε μέτρα που να μην έχουμε αποτελέσματα» συμπλήρωσε. «Τα κριτήριά μας δεν είναι μόνο ποσοτικά.

Για παράδειγμα έχουμε 478 ενεργά κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία και 406 στην Αττική αλλά η απόφαση που πήραμε είναι για την την τρίτη σε αριθμό κρουσμάτων, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Κρήτη με μόνο 33 κρούσματα. Πρέπει να υπάρχει μια σχέση του αριθμού των κρουσμάτων με τον πραγματικό πληθυσμό. Το βασικότερο είναι να δούμε την εικόνα στην κοινότητα. Στην Κρήτη έχουμε διασπορά σε διάφορες κοινότητες και από τις ιχνηλατήσεις έχουμε μεγάλο αριθμό high risk επαφών και ο αλγόριθμος μας δίνει μια πρόβλεψη βάσει της οποίας πήραμε την απόφαση» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.