Κόσμος

Γυναίκα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό μετά την ανάρρωσή της

Μία γυναίκα στην Κίνα βρέθηκε θετική στον SARS-CoV-2 παρότι είχε αναρρώσει αρκετό καιρό πριν.

Μία γυναίκα στην πόλη Τζινγκτζού, στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, διαγνώσθηκε εκ νέου θετική στον νέο κορωνοϊό αν και είχε αναρρώσει πριν από λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές της πόλης, η 68χρονη γυναίκα, η οποία είχε διαγνωσθεί θετική στις 8 Φεβρουαρίου, αλλά ανάρρωσε, εξετάστηκε και διαγνώσθηκε ξανά θετική στον ιό στις 9 Αυγούστου.

Τώρα έχει τεθεί σε καραντίνα και λαμβάνει θεραπεία, ενώ αυτοί που ήρθαν σε επαφή μαζί της εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού από ανθρώπους που υποτροπίασαν.

Στη Γουχάν για έρευνες ο ΠΟΥ:

Εν τω μεταξύ, ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με στόχο την έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού είχε «εκτεταμένες συζητήσεις» και «ανταλλαγές» με επιστήμονες στην πόλη Γουχάν όπου εντοπίσθηκε αρχικά το ξέσπασμα της επιδημίας.  Οι συνομιλίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού περιελάμβαναν ενημέρωση για την έρευνα σε θέματα υγείας των ζώων.

Ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες και μεταφέρθηκε στον άνθρωπο μέσω ενός άγνωστου ξενιστή. Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΠΟΥ αναμένουν με ανυπομονησία επιστήμονες και κυβερνήσεις, περισσότερο από όλες η αμερικανική κυβέρνηση, που άσκησε πιέσεις για την πραγματοποίηση της αποστολής. Υπενθυμίζεται, πως η κυβέρνηση Τραμπ κατηγορεί τον Οργανισμό πως τηρεί φιλοκινεζική πολιτική και σχεδιάζει να τον εγκαταλείψει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας.

«Η ομάδα είχε εκτεταμένες συζητήσεις με τους Κινέζους επιστήμονες και έλαβε ενημέρωση για επιδημιολογικές μελέτες, βιολογικές και γενετικές αναλύσεις και έρευνες για την υγεία των ζώων», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ διευκρινίζοντας ότι στην ενημέρωση περιλαμβάνονταν βιντεοδιασκέψεις με ιολόγους και επιστήμονες της Γουχάν. Η αποστολή, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, είχε ως στόχο την προεργασία για την έρευνα που θα πραγματοποιηθεί από ευρύτερη ομάδα Κινέζων και διεθνών ειδικών, η οποία θα αναζητήσει πώς ο ιός που προκαλεί την Covid-19 ξεπέρασε τους φραγμούς των ειδών και πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους.