Ελλάδα

Αυτά είναι τα πέντε πιο σκληρά στρατόπεδα στην Ελλάδα

Η θητεία εκεί είναι σα να βρίσκεσαι σε μόνιμη επιστράτευση.

Το τελευταίο διάστημα με την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να χτυπούν κόκκινο όλοι ψάχνουν ειδήσεις σχετικά με τον ελληνικό στρατό. Επιστράτευση, στρατόπεδα, όπλα είναι μερικές από τις λέξεις που αναζητούνται. Φυσικά όσο ο Ερντογάν συνεχίζει να τραβά το σχοινί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόσο ο συναγερμός σε Αιγαίο και Έβρο θα παραμένει για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται, ακόμη και την επιστράτευση εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, αν η Τουρκία πυροδοτήσει την κατάσταση.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που κατά τη διάρκεια της θητείας τους είναι σε μια μόνιμη επιστράτευση. Και φυσικά αναφερόμαστε σε εκείνους που υπηρετούν σε φυλάκια. Όπως αναφέρει το menshouse υπάρχουν τα πέντε πιο “μαύρα” φυλάκια όπου η θητεία εκεί σε στιγματίζει μια ζωή. Και αυτό γιατί είναι απομονωμένα από κάθε είδους ζωή, χωμένα μέσα σε δάση ή βραχώδεις περιοχές με θέα το απέραντο του ουρανού και γης.

Φυλάκιο Παναγιά

Η νησίδα Παναγιά ανήκει στις Οινούσες, είναι ουσιαστικά το τελευταίο νησί πριν την Τουρκία. Αν πας εκεί τη, θα παρακαλάς να γυρίσεις στο στρατόπεδό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Καταρχήν θα έχεις κάθε μέρα «περίεργους» Τούρκους να πετάνε από πάνω σου και ψαρωμένους αξιωματικούς που θα πιστεύουν πως όπου να ‘ναι ξεκινάει πόλεμος. Τώρα αν εσύ είσαι G.I. Joe και αυτά όλα σου φαίνονται συναρπαστικά, ίσως και να πρέπει να πας εκεί μπας και αλλάξεις γνώμη. Ακόμα και αν δεν πιστεύεις πάντως αν πας στο φυλάκιο Παναγιά ένα βοήθα Παναγιά μου, θα το πεις 1000%…

96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ»

Το φυλάκιο της συγκεκριμένης ταξιαρχίας που, όπως πολύ εύκολα κατάλαβες από την ονομασία του όποιος δεν είχε ως πρότυπο την Σελήνη της «Λάμψης», καλό είναι να μην το επισκεφτείς ποτέ. Καλά, γενικά τα φυλάκια των νησιών καλό είναι να μην τα επισκεφτείς ποτέ, όμως αυτό είναι άλλο πράγμα. Μην πας εκεί ποτέ ρε παιδί μου, δεν θέλεις ούτε να χαλάσεις την ζαχαρένια ούτε να… δείρεις κάναν ανώτερο από τα νεύρα σου και να φας καμιά φυλακή. Κρίμα είναι. Θα μου πεις: έχεις επιλογή; Όχι δεν έχεις, οπότε μπορεί να πας. Ηρέμησε, λοιπόν, και αγνόησε το χάος και την ανοργανωσιά που το χαρακτηρίζει και κάνει μέχρι κι ένα τρελάδικο να μοιάζει πιο θελκτική επιλογή.

503 Τ. Προκαλύψεως στην Ν. Βύσσα

Κάπου εκεί κοντά στην Ορεστιάδα, αν η κακή σου τύχη τα φέρει έτσι και πας σε αυτό το φυλάκιο, παίζει και να ξεχαστείς εκεί για όλη σου την θητεία. Φίλε μου, περαστικά αν τύχει να βρεθείς εκεί, ειλικρινά. Και ξέρεις ποιο είναι το μεγάλο κακό; Ότι κάθε μέρα ή τέλος πάντων υπερβολικά συχνά θα έχεις επισκέψεις από στρατηγούς και «αστεράτους». Δεν είναι δηλαδή ότι θα ξεχαστείς εκεί, αλλά τουλάχιστον θα έχεις την ησυχία σου. Οι επιθεωρήσεις θα είναι (σχεδόν) καθημερινό φαινόμενο- μην χάσουν οι στρατηγοί και δεν τσεκάρουν αν είσαι προβλεπόμενος. Μην σου τύχει.

534 ΤΠΖ – Πέπλος Έβρου

Όλα τα φυλάκια της συγκεκριμένης περιοχής ανήκουν στο 534. Συνολικά, είναι τέσσερα (Γεμιστή, Γέφυρα, Πέταλο, Πόρος, Εγνατία) με… κλιμακούμενη δυσκολία. Στον στρατό υπάρχει ένας νόμος: αν περνάς καλά, κάποιος έχει χωθεί. Το πιο εύκολο φυλάκιο λοιπόν είναι η Γεμιστή. Αν βρεθείς εκεί και έχεις βαρεθεί να κάθεσαι, τότε, έτσι από σεβασμό, ρίξε ένα δάκρυ αλληλεγγύης στους συναδέλφους σου που βρίσκονται στο φυλάκιο της Γέφυρας. Διότι εκείνοι πήζουν πραγματικά, έχουν βαρεθεί τις εφόδους και τις επιθεωρήσεις! Φυλάκιο Γέφυρας στον Πέπλο Έβρου; Μακριά λέμε

Φυλάκιο Μεγάλου Δέρειου

Αν δεν σε ανησυχεί το γεγονός ότι η μία περίπολος αθροιστικά είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα τη μέρα, τότε είσαι ο Τζον Ράμπο του ελληνικού στρατού και μπράβο σου. Θα στο θέσουμε διαφορετικά. Το φυλάκιο της Αχλαδερής το οποίο θεωρείται για κάποιους απ’ τα πιο μαύρα στην Ελλάδα, μπροστά στο συγκεκριμένο είναι πραγματικό χημείο. Στο φυλάκιο του Μεγάλου Δέρειου μάλιστα υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια και καταγγελίες φαντάρων για την ποσότητα του φαγητού, θέμα που όμως διευθετήθηκε άμεσα. Σε αυτό το φυλάκιο θα φας καλά (διπλής…).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο