Πόσες φορές δεν έχετε πάει, στην προ κορωνοϊού εποχή, σε μέρη με πάρα πολύ κόσμο και το κινητό σας τηλέφωνο έχει “νεκρώσει”. Εκεί που θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα ή να πάρετε τον πάντα αργοπορημένο φίλο σας, η συσκευή σας, όσο καινούργια και αν είναι έχει κολλήσει και δεν κάνει τίποτε. Ειδικοί πάνω στα κινητά τηλέφωνα διαπίστωσαν και κάτι ακόμη. Βρήκαν τι, έχουν ως κοινό γαλλικά εστιατόρια, η ανοιχτή θάλασσα, μια μικρή πόλη στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ αλλά και αγαπημένες ροκ συναυλίες. Είναι μερικά μόνο από τα μέρη που το κινητό σας αρνείται να λειτουργήσει. Κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι γι’ αυτό.
Για παράδειγμα, όταν βρισκόμαστε στο πλοίο ο λόγος που δεν έχουμε σήμα στο 90% των περιπτώσεων είναι επειδή οι κεραίες που μας δίνουν το σήμα βρίσκονται στη στεριά και έχουν εμβέλεια που καλύπτει σε πρώτο χρόνο τη στεριά και όχι τη θάλασσα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι εθνικοί δρυμοί όπως στη Σρι Λάνκα. Τα κινητά δεν έχουν σήμα συγκεκριμένες ώρες την ημέρα για να μην ειδοποιηθεί κανείς για το που υπάρχουν σπάνια ζώα και υπάρξει συνωστισμός από τουρίστες.
Αν ποτέ βρεθήκατε μέσα σε ένα υποβρύχιο, μάλλον θα προσπαθήσατε να κάνετε live streaming την εμπειρία σας -κάτι αδύνατο. Στη θάλασσα πέρα από το γεγονός ότι το σήμα δεν περνάει από τις κεραίες, το υποβρύχιο θα λειτουργούσε ως κλουβί που θα σας «προστάτευε» από το σήμα του κινητού. Στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί θα σας λυθούν ακόμη περισσότερο οι απορίες γιατί το κινητό σας “νεκρώνει” στην πολυκοσμία.
Πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς κινητό τηλέφωνο;
Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή σου αν δεν είχες κινητό τηλέφωνο; Κάποιοι ηλικίας 35 με 40 ετών και άνω σίγουρα θα θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια. Αλλά πως θα ήταν αν δεν είχες στα χέρια σου το νέο σου smartphone, την ώρα που για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη το κινητό τηλέφωνο είναι η προέκταση του εαυτού τους και ζουν μέσα από αυτό; Δες το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2013 αλλά παραμένει επίκαιρο και θα καταλάβεις τι εννοούμε.