Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. για τη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής Νησιών, ανακοινώνει την πρόσληψη 89 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.
Ορίσθηκε η πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής Νησιών (ΔΕΠΑΝ) για Μήλο, Σέριφο, Κύθνο, Αμοργό, Δονούσα και Θήρα.
Για να δείτε την προκήρυξη, πατήστε εδώ.
Επίσης, ανακοινώθηκε η πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής Νησιών (ΔΕΠΑΝ) για Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Σάμο, Αγαθονήσι και Ικαρία.
Για να δείτε την προκήρυξη, πατήστε εδώ.
Τέλος, υπάρχει σχετική ανάρτηση για την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής Νησιών (ΔΕΠΑΝ) για Κάλυμνο, Κάρπαθο, Σύμη, Κω, Πάτμο, Αστυπάλαια, Γαύδο και Αντικύθηρα.
Για να δείτε την προκήρυξη, πατήστε εδώ.
Λίγα λόγια για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)
Πρόκειται για ελληνική ανώνυμη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και εμπορίας φυσικού αερίου, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Απασχολεί περίπου 17.500 εργαζόμενους και αντιστοιχεί το 62% περίπου του συνολικού κύκλου εργασιών του κλάδου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού στη χώρα.
Από τα τέλη του 2000 λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία και είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια Αθηνών και Λονδίνου. Μέσα από τη ΔΕΗ χρηματοδοτείται η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ) καθώς και οι Δήμοι. Όταν ιδρύθηκε η ΔΕΗ υπήρχαν 385 εταιρείες από τις οποίες οι 263 ιδιωτικές με απλή άδεια, οι 54 ιδιωτικές με προνομιακή άδεια και 58 δημοτικές ή κοινοτικές. Υπήρχαν και 10 ιδιωτικές χωρίς άδεια.
Κατά τη διάρκεια της κατοχής και μετά την απελευθέρωση τόσο η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκπόνησαν μελέτες για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Μελέτες εκπόνησε και η United Nations Relief and Rehabilitation Αdministration (UNRRA). Το 1948, η EBASCO Services υπέβαλε έκθεση για το ενεργειακό πρόγραμμα της Ελλάδος.
Αυτή προέβλεπε την κατασκευή υδροηλεκτρικών και θερμοηλεκτρικών εργοστασίων, την ενοποίηση του δικτύου και τον καθορισμό ενιαίας τιμής κατανάλωσης. Όλα αυτά προϋπέθεταν ένα μόνο διαχειριστή. Έτσι, με το ΦΕΚ Α 169/1950, Περί ιδρύσεως δημοσίας επιχειρήσεως ηλεκτρισμού, συστήθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η σύσταση της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 1950 εθνικοποίησε την παραγωγή και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θεωρήθηκε πλέον υπηρεσία κοινής ωφέλειας.