Πολιτική

Δένδιας μάσκα Παναθηναϊκού: «Αθλητική διπλωματία, στηρίζω Ολυμπιακό με τη Γουλβς»

Δένδιας μάσκα Παναθηναϊκού: Σε εκπομπή της ΕΡΤ παρευρέθηκε σήμερα (29/7) ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο παρουσιαστής, τον υποδέχτηκε με μία μάσκα του Ολυμπιακού, ως “πείραγμα” για το γεγονός.

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για το γεγονός ότι εμφανίστηκε με μάσκας του Παναθηναϊκού στη συνάντηση με την Ισπανίδα ομόλογό του, μιλώντας περί αθλητικής διπλωματίας, ενώ τόνισε πως στηρίζει τον Ολυμπιακός στον αγώνα κόντρα στη Γουλβς για το Europa League.

Σε εκπομπή της ΕΡΤ παρευρέθηκε σήμερα (29/7) ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο παρουσιαστής, Δημήτρης Κοτταρίδης τον υποδέχτηκε με μία μάσκα του Ολυμπιακού, ως “πείραγμα” για το γεγονός ότι ο κ. Δένδιας υποδέχτηκε την Ισπανίδα ΥΠ.ΕΞ φορώντας μάσκα του Παναθηναϊκού.

“Αν τη μάσκα τη φοράτε ενόψει του αγώνα της άλλης εβδομάδας με τη Γουλβς κι εγώ μαζί σας, παίζει ελληνική ομάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, ενώ αποκάλυψε πως: “H Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών και η οικογένειά της έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις με ομάδα που οι φίλαθλοί της έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό ( σ.σ Ρεάλ Μαδρίτης). Η αθλητική διπλωματία είναι κομμάτι των προσωπικών σχέσεων. Το δέσιμο των ανθρώπων έχει εξαιρετική σημασία για τη χώρα”

 

Υπερθεματίζοντας πάνω σε αυτό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Ούγγρος ομόλογός του όταν ήρθε στην Αθήνα του δώρισε μανικετόκουμπα με τον Φέρεντς Πούσκας, που διατέλεσε προπονητής του Παναθηναϊκού στην μεγάλη πορεία προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ το 1971.

“Για να του επιστρέψω τη χειρονομία, θα του πάω μανικετόκουμπα με τον Λάγιος Ντέταρι, τον επόμενο θρύλο του ουγγρικού ποδοσφαίρου που έχει παίξει στην Ελλάδα. Η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων έχει μεγάλη σημασία στη διπλωματία” επεσήμανε και προσέθεσε κλείνοντας

“Μην ξεχνάμε ότι ο Μάο τον Απρίλιο του 1971 κάλεσε στην Κίνα την εθνική ομάδα πινγκ πονγκ των ΗΠΑ, που βρισκόταν στην Ιαπωνία. Η κίνηση αυτή που χαρακτηρίστηκε διεθνώς ως η “διπλωματία του πινγκ πονγκ”.