Αθλητισμός

Γιάννης Μιχαηλίδης ΠΑΟΚ: Αγγλικό και γερμανικό ενδιαφέρον για τον νεαρό άσο

Γιάννης Μιχαηλίδης ΠΑΟΚ: Οι τελευταίες εμφανίσεις του αμυντικού του «Δικέφαλου» δεν έχουν περάσει απαρατήρητες.

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιάννη Μιχαηλίδη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων για τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Metrosport», «Σύλλογος από την Αγγλία αλλά και από την Ολλανδία έχει βάλει στο «κάδρο» τον Μιχαηλίδη. Οι εμφανίσεις του απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ κυρίως στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια όπου ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» και τη συμμετοχή του στο φετινό Champions League προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ξένων σκάουτερ που όμως γνωρίζουν ότι η ρήτρα πλέον είναι υψηλή».

Τα προσόντα του Γιάννη Μιχαηλίδη είναι γνωστά, ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να τον συγκρίνουν με μεγάλους ξένους αμυντικούς. Πρόσφατα, το gazzetta.gr θύμισε τη μεγάλη μάχη που έδωσαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός για να τον αποκτήσουν, ενώ σημείωνε ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης μέχρι τα 15,5 του δεν είχε παίξει ποτέ στόπερ.

Ήταν ένα καθαρόαιμο «δεκάρι», με εκπληκτικό αριστερό πόδι, που στο ξεκίνημα της διαδρομής του στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών μάζευε τις μπάλες και έκανε τα θελήματα των προπονητών βλέποντας τις προπονήσεις του μεγαλύτερου αδερφού του.

Με το που ξεκίνησε να παίζει κι ο ίδιος, αφιέρωνε καθημερινά 4-5 ώρες στα γήπεδα της Ακαδημίας, από την οποία ο ΠΑΟΚ είχε πάρει, ήδη, τον Δημήτρη Πέλκα και είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις. Ο μικρός άρχισε να παίζει με την μικτή ομάδα της ΕΠΣ Πέλλας και γρήγορα το όνομά του διαδόθηκε σε Αθήνα–Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Ο «Δικέφαλος» τον ήθελε πολύ, όχι όμως για «δεκάρι», αλλά για στόπερ. Τον ήθελε και ο Ατρόμητος Περιστερίου, ενώ υπήρξε ένα διάστημα που τη μια εβδομάδα έκανε προπονήσεις και δοκιμαστικά στου Ρέντη και την άλλη στη Νέα Μεσημβρία. Το «πήγαινε – έλα» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ συνεχίστηκε για αρκετό καιρό, οι Πειραιώτες είχαν εντυπωσιαστεί από τα χαρακτηριστικά του, αλλά τελικά δεν ντύθηκε ποτέ στα «ερυθρόλευκα».

Το έργο των «ασπρόμαυρων» δεν ήταν καθόλου εύκολο. Από τη μία το ενδιαφέρον τόσων ομάδων και από την άλλη η ομάδα και η οικογένεια δυσκόλευαν τα πράγματα το διάστημα των διαπραγματεύσεων, ωστόσο η επιμονή του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου και του Βασίλη Μήττα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Ο τότε τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του «Δικεφάλου», Βασίλης Μήττας, ανέλαβε το δύσκολο έργο να πείσει την οικογένεια, ότι το μέλλον του μικρού δεν είναι ως «δεκάρι», που έπαιζε μέχρι τότε, αλλά ως στόπερ. Αυτό ήταν το κλειδί.

Παράλληλα, οι εξαιρετικές σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών και τον ιδιόκτητή, Σάββα Παπαδόπουλο διευκόλυναν την αποστολή του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου και κάπως έτσι ο Γιάννης Μιχαηλίδης στα 16 του, αντί να πάρει το δρόμο προς του Ρέντη ή το Περιστέρι βρέθηκε στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Όχι, όμως, ως «δεκάρι», αλλά ως στόπερ, καθώς το πλάνο των ανθρώπων του «Δικεφάλου» ήταν να χτίσουν τη «γενιά του 2000» με δύο νέους κεντρικούς αμυντικούς: ο ένας θα ήταν ο Μιχαηλίδης και ο άλλος ο Τόλης Διαμαντής από τον Πανσερραϊκό, που επίσης δεν έπαιζε στη θέση, αλλά ήταν ένα 6-8αρι.

Τώρα, μετά από τα τελευταία ματς στη Super League στα play off, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός πλέον έχει αναγκάσει τους πάντες να ασχολούνται με το ταλέντο του…