Ελλάδα

Το απίθανο σκίτσο του Αρκά για το γρουσούζικο 2020

Αρκάς σκίτσο: Ο αγαπημένος σκιτσογράφος ξανά "χτυπά" με νέο χαρακτήρα να σχολιάζει την επικαιρότητα όπως μόνο αυτός ξέρει.

Ο Αρκάς μέσα από το τελευταίο του σκίτσο έδωσε το πιο εύστοχο σχόλιο για το «γρουσούζικο» 2020. Μια χρονιά που επηρέασε κυριολεκτικά όλον τον πλανήτη και άλλαξε τα δεδομένα λόγω της πανδημίας.  Αν και τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην από τις μακρινές πλέον ημέρες της καραντίνας, που βιώσαμε όλοι και του καθολικού lock down τα πράγματα για αρκετούς δεν ήρθαν ακόμα όπως τα ήθελαν με αποτέλεσμα να θεωρούν πως η χρονιά πρέπει να φύγει γρήγορα ώστε να φύγει μαζί της και η γκαντεμιά. 

Το απολαυστικό σκίτσο περιγράφει τον μέσο Έλληνα προσθέτοντας στην παρακάτω φωτογραφία το εξής: «Κουράγιο…εκατόν εξήντα μία και σήμερα για να φύγει το 2020!». Τη συγκεκριμένη ατάκα πολύ από εμάς την είπαμε και η αλήθεια είναι πως ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι που ανυπομονούν να φύγει αυτό το… όχι και πολύ τυχερό 2020.

Δείτε το σκίτσο:

Λίγα λόγια για τον Αρκά και τα σκίτσα του

Ο Αρκάς είναι σπουδαίος Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε  την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).