Όσο ο φονικός ιός επιμένει να δίνει το “παρών” σε πολλές χώρες παγκοσμίως εξαναγκάσει τους ιθύνοντες αν λάβουν μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσής του. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα επιβάλει τη χρήση της μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους περιλαμβανομένων των τραπεζών, των καταστημάτων και των κλειστών αγορών από την 20η Ιουλίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η αναζωπύρωση του κορωνοιού σε ολόκληρη τη χώρα.
Παράλληλα φαίνεται πως η κυβέρνηση της Γαλλίας επιταχύνει τα σχέδιά της να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους πολίτες της, καθώς οι επιστημονικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι ο ιός φαίνεται πως είναι ακόμη εκεί και ειδικά σε περιοχές στα δυτικά και νότια περίχωρα του Παρισιού, οι οποίες είχαν σχετικά γλυτώσει από την πανδημία, όταν βρισκόταν στο απόγειό της μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. «Από τη Δευτέρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους», έγραψε ο Βεράν στο Twitter. «Αυτό αφορά καταστήματα, κτίρια ανοικτά για το κοινό, κλειστές αγορές και τράπεζες», αναφέρει ο υπουργός Υγείας της χώρας.
Σχεδόν 600.000 νεκροί παγκοσμίως – Κι ο αριθμός αυξάνεται
Ο φονικός ιός φαίνεται να μαίνεται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη την υφήλιο με τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους αλλά και αυτούς που ασθενούν από τη νόσο να πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Ειδικότερα, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 596.742 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, από τα τέλη Δεκεμβρίου όπου και ξέσπασε στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, σήμερα 18 Ιουλίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.
Επιπλέον, περισσότερα από 14.074.520 κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της πανδημίας, ενώ 7.708.100 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί, κατά την ίδια πηγή. Παράλληλα ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντικατοπτρίζει παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς ορισμένες χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο στους σοβαρά πάσχοντες, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτιση και πολλές φτωχές χώρες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παρά μόνο περιορισμένο αριθμό τεστ. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα.