Οικονομία

Έλον Μασκ: Έβδομος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Έλον Μασκ: Η περιουσία του αυξήθηκε πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το άλμα κατά 10,8% των μετοχών της Tesla, ξεπερνώντας ακόμη και τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Ο Έλον Μάσκ είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται ακόμη περισσότερο όντας στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ωστόσο πλέον, ο 49χρονος επικεφαλής της Tesla και της Space-X είναι πλέον ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος, σύμφωνα με τη λίστα Bloomberg Billionaires και ξεπερνώντας ακόμη και τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Ειδικότερα, η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το άλμα κατά 10,8% των μετοχών της Tesla, στην οποία ο ίδιος ελέγχει περίπου το 20% των μετοχών. Ο Μασκ κατέχει επίσης το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Space-X που αντιστοιχεί σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια.  Πλέον ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για τη διαστημική εταιρεία SpaceX,  καθώς και ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla, βλέπει τη μετοχές του να εκτοξεύονται στα ύψη.