Ο ιός συνεχίζει να σαρώνει τη Ρωσία με τους νέους ασθενείς να αυξάνονται δραματικά. Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 6.611 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τα οποία ανέρχεται ο συνολικός αριθμός τους σε 720.547. Το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης από την Covid-19 στη Ρωσία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι 188 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 11.205 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον SARS-CoV-2 στη χώρα. Συνολικά 497.446 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον ιό, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης από την Covid-19 στη Ρωσία.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 12,5 εκατομμύρια και οι νεκροί ανέρχονται σε 559.058
Ο ιός συνεχίζει να σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους μέρα με τη μέρα. Η υφήλιος παραδομένη στον ιό μετρά μέχρι στιγμής τουλάχιστον 559.000 νεκρούς. Ειδικότερα και σύμφωνα με τη νεότερη καταμέτρηση του Reuters περισσότεροι από 559.058 άνθρωποι κατέληξαν παγκοσμίως, από επιπλοκές του Covid-19. Επίσης τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 12,5 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 210 χώρες από το Δεκέμβριο του 2019, όταν και εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Κίνα.
Ανησυχία του ΠΟΥ για την αύξηση των κρουσμάτων
Την ανησυχία του εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκόσμια. Ο ΠΟΥ διαβεβαίωσε, ότι είναι ακόμη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία Covid-19, ακόμα κι αν ο αριθμός των κρουσμάτων «υπερδιπλασιάστηκε τις έξι τελευταίες εβδομάδες». «Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα σε ολόκληρο τον κόσμο, που δείχνουν πως ακόμα κι αν η επιδημία είναι πολύ έντονη εκεί, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο», είπε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, αναφέροντας τις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας.
«Μονάχα η ανάληψη επιθετικής δράσης σε συνδυασμό με την εθνική ενότητα και την παγκόσμια αλληλεγγύη μπορούν να αναστρέψουν την πορεία της πανδημίας», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους επέμεινε για μία ακόμη φορά στη σημασία της διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ, την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την απομόνωση των ασθενών «για να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης».