Για άλλη μια φορά υπήρξε ένταση στις Σταγιάτες ανάμεσα στους κατοίκους που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού και τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε η νέα επίσκεψη του δημάρχου Βόλου στο χωριό, αν και γνωρίζει ότι είναι ανεπιθύμητος, καθώς οι κάτοικοι έχουν ταχθεί με κάθε τρόπο ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού.
Η ένταση κορυφώθηκε κατά την αποχώρησή του Αχιλλέα Μπέου από το χωριό, όταν και εν μέσω αποδοκιμασιών κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να μιλήσει αρχικά με κάποιες γυναίκες που ήταν παρούσες στη συγκέντρωση. Σε κάποια στιγμή τους είπε «είναι δυνατόν κυρίες να μιλάτε έτσι;», με τις γυναίκες να του απαντούν «από τις κυρίες θα το βρεις», καθώς θεώρησαν ότι το είπε ειρωνικά. Μάλιστα σε διάλογο που άνοιξε με κάτοικο της περιοχής, ο οποίος του φώναζε πως είναι ανεπιθύμητος ακούγεται να του απαντάει λέγοντας: «15 μ@λ@κ€ς είστε».
Δείτε το νέο βίντεο από το συγκεκριμένο επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» τον δήμαρχο:
Να σημειώσουμε ότι στη Δικαιοσύνη έχουν δηλώσει ότι θα προσφύγουν οι κάτοικοι των Σταγιατών, μετά από προηγούμενο επεισόδιο με ύβρεις σε βάρος τους από τον Αχιλλέα Μπέο την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Με ανακοίνωση που είχαν κυκλοφορήσει έκαναν γνωστή την απόφασή τους να υποβάλουν μήνυση σε βάρος του δημάρχου Βόλου και να του ασκήσουν αγωγή. Θα τους εκπροσωπήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου. Οι κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι τον «ακούσαμε για πολλοστή φορά να μας υβρίζει χυδαία, να μας συκοφαντεί, να μας απειλεί, να μας στοχοποιεί και να μας ‘προειδοποιεί’ για πράξεις βίας που σκοπεύει να ασκήσει εναντίον μας και για παράνομες πράξεις που θα δρομολογήσει εναντίον μας, με τη χαρακτηριστική κατακλείδα: ‘ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!’». Πριν τις δηλώσεις αυτές προηγήθηκε μία σειρά γεγονότων, που αφορούν την αλλαγή υδροδότησης του χωριού, το οποίο αποκόπηκε από την πηγή του, απ’ την οποία παίρνει νερό εδώ και 350 χρόνια, και τροφοδοτείται από μια εφεδρική και για χρόνια εγκαταλελειμμένη δεξαμενή στην Πορταριά. Ο σκοπός του Δήμου, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, είναι η ιδιωτικοποίηση της πηγής.