Έχουν ξεκινήσει από τώρα οι συζητήσεις για τις εκπομπές της νέα σεζόν 2ο20 – 2021 και το κανάλι του Mega ψάχνει τα πρόσωπα που θέλει στο δυναμικό του. Ωστόσο δεν είναι λίγα τα ονόματα που έχουν ακουστεί σχετικά με τις νέες μεταγραφές του σταθμού, όμως ελάχιστα εξ’ αυτών θεωρούνται δεδομένα.
Ένα από αυτά και η Δανάη Μπάρκα η οποία σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου για την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου – Κου» είναι το νέο πρόσωπο της ψυχαγωγίας του Mega. Όπως ειπώθηκε, η ηθοποιός και κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου αναλαμβάνει καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή πιθανότατα στην πρωινή ζώνη.
Μαμά και κόρη είχαν και οι δύο δεχτεί πρόταση από το κανάλι, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σύμπραξη των δυο τους, με τη Βίκυ Σταυροπούλου στο τιμόνι της παρουσίασης. Εντέλει, από τη στιγμή που η Βίκυ αρνήθηκε, στο τιμόνι της εκπομπής θα βρεθεί η Δανάη Μπάρκα την οποία οι ιθύνοντες πιστεύουν πολύ. Να σημειωθεί πως η ίδια αρνήθηκε πρόταση από άλλο κανάλι, το οποίο δεν της έδινε κεντρικό ρόλο.
Mega Channel
Tο Mega Channel (ή απλώς MEGA) είναι, χρονολογικά, ο πρώτος και μακροβιότερος ιδιωτικός ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας που ανήκει στην Alter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε. του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και έχει έδρα την Αθήνα. Εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1989 υπό την ιδιοκτησία της Τηλέτυπος Α.Ε.
Η ιστορία του
Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου του 1989 στις 15:00 το μεσημέρι. Το Mega Channel ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που εξέλαβε άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της Ελλάδας που εξέπεμψε τηλεοπτικό πρόγραμμα, αν δεν συνυπολογιστούν και κάποιες άλλες σποραδικές ιδιωτικές και δημοτικές προσπάθειες χωρίς άδεια ή νομοθετική ρύθμιση για ιδιωτική τηλεόραση, που δεν είχαν συνέχεια. Η προσωρινή άδεια “δοκιμής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού” για τη λειτουργία του δόθηκε επί κυβέρνησης Τζαννετάκη.[2]
Το 1993 δόθηκε ανανεωτική άδεια λειτουργίας ισχύος 7 ετών,[3][4] η οποία συνέχισε να παρατείνεται και να διατηρείται νομοθετικά σε ισχύ μέχρι και σήμερα, όπως γίνεται και με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, παρ’ όλο που το τέταρτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις νομιμότητας των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι ουσιαστικά παράνομες και αντισυνταγματικές.[5][6]