Ελλάδα

Zeus Dione: H Μαρέβα Μητσοτάκη αποχωρεί από την εταιρία της

Zeus Dione: Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης των μετοχών της εταιρείας Zeus & Dione, ενώ παράλληλα προτίθεται να αποχωρήσει και από την αντιπροεδρία της οργάνωσης Endeavor.

Αποχωρεί από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας Zeus & Dione η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Zeus & Dione λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων,

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης των μετοχών της εταιρείας Zeus & Dione, ενώ παράλληλα προτίθεται να αποχωρήσει και από την αντιπροεδρία της οργάνωσης Endeavor στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση για την κυρία Γκραμπόφσκι, καθώς ο οίκος Zeus & Dione ήταν ένα δικό της δημιούργημα ενώ το παράρτημα της Endeavor στην Ελλάδα είχε ιδρυθεί από την ίδια.

Η απόφαση

«Η απόφασή της ήταν προσωπική, κυοφορείτο επί μακρόν και ήταν εξαιρετικά δύσκολη», συμφωνούν όσοι γνωρίζουν το σκεπτικό της κυρίας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Παράλληλα, γνωρίζοντας την προσωπική της διαδρομή και τον χαρακτήρα της, υπογραμμίζουν ότι η απόφαση έχει κόστος για την ίδια ως γυναίκα, αφού πίσω από την συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα βρισκόταν η προσωπικότητά της και καθημερινή ενασχόληση 8 ετών. Ένα ξεκίνημα από το «μηδέν», δηλαδή, μέχρι να εξελιχθεί η Zeus & Dione σε brand με διεθνή αναγνωρισιμότητα και σημαντικό όγκο πωλήσεων, που επιβεβαιώνουν την επιτυχία του εγχειρήματος.

H ιστορία της Zeus & Dione

Τα προϊόντα Zeus &  Dione έκαναν την εμφάνιση τους πριν από περίπου 8 χρόνια σε μια προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής παραγωγής στον συγκεκριμένο τομέα. «Πριν φτιαχτεί η εταιρία, ψάχναμε για ένα χρόνο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ποιος κάνει και τι. Ταξιδεύαμε πάρα πολύ. Θέλαμε όλη η πρώτη ύλη να είναι αυστηρά ελληνική και να ενεργοποιήσουμε τις εθνικές μας δυνατότητες. Ακόμα και τα υφάσματα θέλαμε να είναι ελληνικά. Εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι η Ελλάδα παράγει μόνο μετάξι και αυτό συμβαίνει στο Σουφλί.

Δεν υπάρχουν πια οι βιομηχανίες οι μεγάλες, όπως η “Πειραϊκή Πατραϊκή” ή άλλες που παρήγαγαν βαμβακερά. Μετά ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου να βρούμε βυρσοδεψεία. Κατά την αναζήτηση, αντιληφθήκαμε γρήγορα ότι επίσης τα περισσότερα βυρσοδεψεία έχουν κλείσει και αρκεστήκαμε σε αυτά της Κρήτης, του Βόλου και λίγων της Αθήνας».

Τα επόμενα χρόνια παρουσίασε έντονη ανοδική πορεία με τα προϊόντα της να έχουν εισέλθει δυναμικά στις διεθνείς αγορές. Σε επίπεδο πωλήσεων το 2018 (σ.σ. όπου είναι και ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,08 εκατ. ευρώ σημαντικά αυξημένες σε σχέση με την περασμένη χρήση όπου ήταν 1,78 εκατ. ευρώ.