Το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε σήμερα τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους λοιμωξιολόγους που είχαν την ευθύνη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Φυσικά, μαζί με τους 26 γιατρούς της Εθνικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ήταν και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους επιστήμονες που αγωνίστηκαν τόσους μήνες για να μην επιτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Με μάσκα οι γιατροί στο Προεδρικό Μέγαρο
Σύμφωνα με το in.gr oι γιατροί μπήκαν με μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο και την έβγαλαν μόλις πέρασαν στον κήπο. Εκεί κάθισαν για αρκετή ώρα και συνομίλησαν με την κ. Σακελλαροπούλου. Αν και η συνομιλία ήταν λίγο δύσκολη γιατί το Προεδρικό Μέγαρο έχει κατακλυστεί από χιλιάδες… παπαγαλάκια που κάνουν απίστευτη φασαρία.
Η συζήτηση προφανώς και περιστράφηκε γύρω από τον ιό με τους λοιμωξιολόγους να εκφράζουν φόβους για το άνοιγμα της χώρας και για τα εκατομμύρια των τουριστών που αναμένονται. Ανησυχούν για αύξηση των κρουσμάτων και το έλεγαν στις συζητήσεις τους.
Η Πρόεδρος τους ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκαναν και ενδιαφέρον έχει ότι γνώριζε πολλά και τους ρωτούσε πολλά ενώ ζήτησε εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Για τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τον επικεφαλής της προσπάθειας υπογράμμισε ότι μιλούσε κι έπεισε τους πολίτες με «τον γλυκό του τρόπο».
Η επόμενη συνάντηση με τον Ηλία Μόσιαλο
Στην επόμενη φάση, σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, αναμένεται να προσκαλέσει και τον καθηγητή του LCE Ηλία Μόσιαλο, εκπρόσωπο της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον Covid-19 ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο. Ο κ. Μόσιαλος εξακολουθεί να δίνει τις συμβουλές του στην κυβέρνηση, και τώρα που άνοιξαν τα σύνορα . Για παράδειγμα σημειώνει ότι «πάντα υπάρχει κίνδυνος όταν ανοίγουν τα σύνορα μιας χώρας να αυξάνεται ο κίνδυνος της πανδημίας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για μας, ισχύει για όλες τις χώρες που ανοίγουν τα σύνορά τους.
Συνεπώς στο επόμενο διάστημα χρειάζεται συνεχή επιτήρηση της πορείας της χώρας, αλλά και της πορείας των άλλων χωρών από τις οποίες θα δεχτούμε τουρίστες. Αυτή τη στιγμή η επιδημία ελέγχεται στη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως Αγγλία, Σκόπια, Μολδαβία κ.α. Χρειάζεται, συνεπώς, προσοχή». Όσον αφορά την πιθανότητα να προκύψει δεύτερο κύμα, ο καθηγητής είναι κατηγορηματικός: «Ουδείς γνωρίζει εάν θα υπάρξει δεύτερο κύμα, απλώς θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις».