Το επενδυτικό δυναμικό της χώρας αναφορικά με τις νέες θέσεις εργασίας, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας ειδική μνεία στην εμβληματική επένδυση του Ελληνικού.
Ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6» της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι έως και πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης είχε υπάρξει μεγάλη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Για αυτόν τον λόγο η οικονομική ανάλυση θέλει «μετά την αρνητική καμπύλη να έχουμε σοβαρή ανάπτυξη».
Και μετέφερε την κυβερνητική αίσθηση ότι «δεν θα υποστούμε μεγάλη καθίζηση στα έσοδα». Παραμένει, εν τούτοις, ως απρόβλεπτος παράγων το πώς θα αντιδράσουμε σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, αλλά «είμαστε από κάθε πλευρά πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι».
Πάνω από 20.000 νέες θέσεις εργασίας φέρνει η επένδυση στο Ελληνικό
«Η βαθύτατη πεποίθησή μας είναι ότι απελευθερώνοντας το επενδυτικό δυναμικό της χώρας θα παραχθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία, να βγάλουμε από τη μέση εμπόδια σε σημαντικές επενδύσεις», σημείωσε με έμφαση, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ελληνικό: «Ήδη, αυτές τις ημέρες ξεκινά η πιο εμβληματική από τις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα, η επένδυση του Ελληνικού, με στόχο απασχόλησης, 20.000 – 25.000 νέες θέσεις εργασίας».
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων έχει προσφύγει στους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης και η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η τραπεζική γραφειοκρατία και να μην αναζητούνται τέτοιες εγγυήσεις που καθιστούν στην πραγματικότητα αδύνατο τον δανεισμό, υποσχέθηκε για το θέμα (του δανεισμού) και προσέθεσε: «Υπάρχει μία καλή συνεργασία με τις τράπεζες και συν τω χρόνω θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στα χρηματοδοτικά εργαλεία».
Τι θα γίνει με τα «κόκκινα δάνεια»;
Όμως, στο συναφές θέμα των «κόκκινων δανείων» διευκρίνισε το εξής: «Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να δημιουργήσουμε νέα γενιά κόκκινων δανείων». Για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει, και πολύ σύντομα, η ψήφιση στη Βουλή του νόμου που θα αφορά τον πτωχευτικό κώδικα, ο οποίος θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις, εξήγησε ο κος Γεραπετρίτης.
«Θα δούμε και τις κοινωνικές συνθήκες της στιγμής και θα πρέπει επιπλέον να είμαστε σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», διότι όπως εξήγησε, «το ζήτημα που έχει να κάνει με τη ρύθμιση των δανείων συνδέεται και με την ενισχυμένη εποπτεία, την οποίαν έχουμε κληρονομήσει από τα προγράμματα στήριξης που έχουμε λάβει». Συμπερασματικά, «με το νομοσχέδιο αυτό θα λυθούν χρόνια προβλήματα χωρίς, όμως, να υπάρξει διατάραξη του κοινωνικού ιστού», υποστήριξε.