Λάβρος κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, εμφανίστηκε σε ανάρτησή του ο γνωστός τραγουδιστής, Γρηγόρης Πετράκος. Αφορμή αποτέλεσε η ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά οι οδηγοί στο κέντρο της πρωτεύουσας λόγω του “Μεγάλου Περιπάτου”. “Ποιος Μεγάλος Περίπατος;; θα κλείσεις Αθηνάς, Ερμού κλπ;;; για να κάνουμε περίπατο στο κέντρο πρέπει να φτάσουμε πρώτα εκεί και μετά να παρκάρουμε κιόλας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Ανόητε δήμαρχε που το κέντρο της Αθήνας το έχεις δει μόνο από drone, χιλιάδες άνθρωποι θα ταλαιπωρούνται κάθε μέρα σε φριχτή κίνηση επειδή νομίζεις ότι είσαι στη Ζυρίχη που κάνεις βόλτα με το ποδήλατο σου… Η Πανεπιστημίου πλουσιόπαιδο χρειάζεται άλλες 3 λωρίδες, όχι να της αφαιρέσεις μια ακόμα… για τα ποδήλατα (!) Ποια ποδήλατα;; που νομίζεις ότι είσαι; στο Κστααντ;;; Ποιος Μεγάλος Περίπατος;; θα κλείσεις Αθηνάς, Ερμού κλπ;;; για να κάνουμε περίπατο στο κέντρο πρέπει να φτάσουμε πρώτα εκεί και μετά να παρκάρουμε κιόλας… Θα τα κλείσετε όλα πανάθεμά σας…».
Τι ισχύει με τον “Μεγάλο Περίπατο”:
Ο “Μεγάλος Περίπατος” υπόσχεται δημόσιο χώρο πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στους δρόμους, καθώς από την Κυριακή έχουν τεθεί πιλοτικά σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο του Περιπάτου δημιουργείται στον συγκεκριμένο δρόμο ποδηλατόδρομος 900 μέτρων και πεζόδρομος, που καλύπτει τις δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Παράλληλα, δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες ενώ τα ΙΧ θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση. Σημειώνεται, πως η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στις αρχές Ιουλίου με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο.
Υπενθυμίζεται, πως ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, η Βασιλίσσης Όλγας απέκτησε έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο κόκκινου χρώματος που ξεκινά από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και φτάνει ως την Βασιλίσσης Αμαλίας. Μάλιστα, δίπλα του, στις γραμμές του τραμ, υπάρχει προσωρινή διαδρομή για ποδηλάτες κίτρινου χρώματος, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να φτάσουν στον ποδηλατόδρομο που θα υπάρχει στην Πανεπιστημίου. Με την παρέμβαση στη Βασιλίσσης Όλγας, το Ζάππειο ενοποιείται με τον Ναό του Ολυμπίου Διός και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέεται με το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον λόφο του Αρδηττού.