Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Θετικός συνοριοφύλακας στον Έβρο

Ελλάδα κορωνοϊός: Άλλο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφεται στη χώρα με τον συνολικό αριθμό πλέον να αγγίζει τα 3.000.

Η πανδημία συνεχίζει τη δράση της στη χώρα μας, ωστόσο όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων αυτή προχωρά με αργά βήματα. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που μετρούν τα λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό της, συνθήκη που αποτελεί επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και κοινωνίας, με τους Έλληνες να πειθαρχούν στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο κορωνοϊός έχει εξαλειφθεί. Καθημερινά ανά την Ελλάδα γίνονται γνωστά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προλαμβάνονται άμεσα προκειμένου να μην προκύψει περαιτέρω μετάδοση του ιού. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε συνοριοφύλακας που υπηρετεί στον Έβρο και ειδικότερα στο Τμήμα Συνοριακών Φυλάκων στο Σουφλί.

Ο άνδρας ένιωσε αδιαθεσία τη Δευτέρα και υποβλήθηκε σε τεστ, όπου βρέθηκε θετικός. Ο συνοριοφύλακας νοσηλεύεται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου αναφοράς Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενώ σε καραντίνα μπήκαν οι αστυνομικοί που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και ιχνηλατήθηκαν όλες οι επαφές του. Σήμερα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται συνολικά τέσσερα άτομα εκτός ΜΕΘ. Πρόκειται για τρεις άνδρες από τον νομό Ξάνθης καθώς και ο συνοριοφύλακας από τον Έβρο.

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Ακόμη τέσσερα άτομα στη χώρα μας έφυγαν από τη ζωή έχοντας ηττηθεί από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 179. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.918, εκ των οποίων 55.1% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι είναι τέσσερις, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 2918 κρουσμάτων, 637 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: