Ειδήσεις

Βρετανία κορωνοϊός: Οι νεκροί από τον φονικό ιό ξεπέρασαν τους 49.000

Βρετανία κορωνοϊός: Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μία από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες στον κόσμο.

Βρετανία κορωνοϊός: Ο φονικός ιός συνεχίζει να σκοτώνει ασθενείς που έχουν παραδοθεί στη νόσο που προκαλεί ο κορωνοιός, γεγονός που αποδεικνύεται από τον συνολικό απολογισμό των θανάτων ο οποίος αυξήθηκε σε 49.646, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της του Reuters. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μία από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες στον κόσμο. Ταυτόχρονα ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πυροδοτήσει επίθεση και αιχμηρή κριτική κατά του  πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον και της κυβέρνησής του, επειδή καθυστέρησε να επιβάλει τα μέτρα του lockdown,  αλλά και την μεγάλη καθυστέρηση εφαρμογής μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων στα κέντρα φροντίδας και την μεγάλη καθυστέρηση συγκρότησης συστήματος διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης επαφών προς αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού ο οποίος ήταν ανεξέλεγκτος στη χώρα.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ενώ παραδέχεται ότι μπορεί να έχει διαπράξει κάποια λάθη, τονίζει ότι αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση δημόσια υγείας από το ξέσπασμα της επιδημίας της γρίπης το 1918 (αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο) και ότι εξασφάλισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν υπερφορτώθηκε. Ωστόσο,  αξίζει να σημειωθεί ότι ο απολογισμός των θανάτων  στη χώρα ξεπερνά και ορισμένες από τις βαρύτερες προβλέψεις των ίδιων των επιστημονικών συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης, οι οποίοι όπως φαίνεται “επεσαν έξω”.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανίας είχε δηλώσει ότι αν οι θάνατοι που θα προκληθούν από τον κορωνοιό θα διατηρηθούν κάτω από τους 20.000, θα είναι ένα «θετικό αποτέλεσμα». Τον Απρίλιο, το Reuters μετέδιδε ότι το «χειρότερο σενάριο» της κυβέρνησης είναι οι 50.000 θάνατοι. Ωστόσο, τα συνολικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα αφορούν ύποπτα περιστατικά και διαγνωσμένους από Covid-19 θανάτους. Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, η υπερβάλλουσα θνητότητα – οι θάνατοι από όλα τα αίτια που ξεπερνούν τον πενταετή μέσο όρο, στην προκειμένη περίπτωση 62.000, είναι ο καλύτερος τρόπος υπολογισμού των θανάτων από την πανδημία του κορωνοιού διότι επιτρέπει την σύγκριση με οικουμενικά μέτρα.

Δείτε παράλληλα το παρακάτω βίντεο – Μεγάλη Βρετανία: Επιστήμονες διαφωνούν με το τέλος της καραντίνας