Κόσμος

Κορωνοϊός Κίνα: Πιθανό να υπάρχει το εμβόλιο μέχρι το τέλος του 2020

Κορωνοϊός Κίνα: Ένα εμβόλιο πιθανόν να είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά ίσως και μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2021, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στην κινεζική πλατφόρμα WeChat.

Κορωνοϊός Κίνα: Ένα εμβόλιο κινεζικής παραγωγής πιθανόν να είναι έτοιμο να διατεθεί στην αγορά ακόμη και από το τέλος του χρόνου, ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επιτροπή εποπτείας και διοίκησης περιουσιακών στοιχείων του κρατικού συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (Central SASAC).

Σε κλινικές δοκιμές συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, οι οποίοι εμβολιάστηκαν με εμβόλια που παρασκεύασαν το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν και το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου. Ένα εμβόλιο πιθανόν να είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά ίσως και μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2021, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στην κινεζική πλατφόρμα WeChat.

Εμβόλια του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν και του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου έχουν εισέλθει στην Φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών. Και οι δύο οργανισμοί συνδέονται με τον κρατικό φαρμακευτικό όμιλο Sinopharm, τον οποίο επιβλέπει η SASAC. Η γραμμή παραγωγής του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου θα έχει ετήσια ικανότητα παρασκευής από 100 ως 120 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με την ανάρτηση. Η Κίνα έχει πέντε εμβόλια κατά του κορωνοϊού στο στάδιο των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο. Καμία από τις δύο εταιρείες δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Η πανδημία που προκλήθηκε από τον νέο κορωνoϊό έχει σκοτώσει τουλάχιστον 362.028 ανθρώπους παγκοσμίως αφότου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων πηγών. Περισσότερα από 5.862.890 κρούσματα έχουν διαγνωστεί επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας.

Τουλάχιστον 2.420.600 από τους ανθρώπους αυτούς θεωρούνται σήμερα ότι έχουν θεραπευτεί

Αυτός ο αριθμός διαγνωσμένων κρουσμάτων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των λοιμώξεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στους βαριά ασθενείς της νόσου, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση και πολλές φτωχές χώρες διαθέτουν πολύ περιορισμένη ικανότητα ελέγχου. Από την καταμέτρηση που έγινε χθες στις 22:00 ώρα Ελλάδος, έχουν καταγραφεί 4.693 νέοι θάνατοι και 114.436 νέα κρούσματα παγκοσμίως. Οι χώρες με τους περισσότερους νέους θανάτους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες (1.199), η Βραζιλία (1.156) και το Μεξικό (447).