Πετρέλαιο τιμή: Σημαντική πτώση σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου λόγω της χαμηλής ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ, των φόβων ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Κορέα και της επιδείνωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας. Παρά τη μείωσή τους, οι τιμές αναμένεται να καταγράψουν μεγάλα κέρδη τον Μάιο. Η τιμή του μπρεντ για συμβόλαιο του Ιουλίου υποχωρούσε 1,16 δολάρια ή 3,3% στα 34,13 δολάρια το βαρέλι στις 12.27 (ώρα Ελλάδος), ενώ η τιμή για συμβόλαιο του Αυγούστου σημείωνε πτώση 1,11 δολάρια ή 3,1% στα 34,92 δολάρια.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε 1,28 δολάρια ή 3,8% στα 32,43 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια είναι σε τροχιά να καταγράψουν τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών και αναμένεται να σημειώσουν τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη εδώ και χρόνια χάρη στις μειώσεις της παραγωγής και την αισιοδοξία για μία ανάκαμψη της ζήτησης καθοδηγούμενη από την Κίνα, σύμφωνα με αναλυτές. Η τιμή του αμερικανικού αργού αναμένεται να καταγράψει μία μηνιαία αύξηση – ρεκόρ 72% τον Μάιο και το μπρεντ να σημειώσει μία αντίστοιχη αύξηση 35% που θα ήταν η ισχυρότερη από τον Μάρτιο του 1999.
Τα χθεσινά στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν πολύ την περασμένη εβδομάδα. Η ζήτηση καυσίμων παρέμεινε αναιμική παρά το ότι αρκετές πολιτείες ήραν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβάλει για να περιορίσουν την πανδημία του κορονοϊού, ανέφεραν αναλυτές. Οι έμποροι θα εστιάσουν στα αποτελέσματα των συζητήσεων για τις μειώσεις της παραγωγής μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου. Η Σαουδική Αραβία και ορισμένα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ εξετάζουν την επέκταση και μετά από τον Ιούνιο των μειώσεων – ρεκόρ της παραγωγής κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αλλά δεν έχουν ακόμη τη στήριξη της Ρωσίας.