Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: Σταθερά παραμένουν τα νούμερα των κρουσμάτων και των νεκρών του κορωνοϊού στην Ιταλία ενώ αυξάνονται οι ασθενείς που αναρρώνουν. Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία της χώρας ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, 130 νέους θανάτους από τους χθεσινούς 156, με τον συνολικό αριθμό στη χώρα να ανέρχεται, πλέον, σε 32.616.
Οι νέες μολύνσεις ήταν 652, δέκα περισσότερες από χθες, ενώ άλλα 8.957 άτομα κατάφεραν να αναρρώσουν και 595 βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σε κατ’ οίκον απομόνωση παραμένουν 49.770 άτομα, μειωμένα κατά 1,281 σε σύγκριση με χθες. Σε τοπικό επίπεδο, η Λομβαρδία κατέγραψε 293 νέες μολύνσεις από τις χθεσινές 316 και το Πεδεμόντιο 87 από τις χθεσινές 105. Από την έναρξη της επιδημίας στην Ιταλία, έχουν καταγραφεί συνολικά 228.658 κρούσματα κορωνοϊού.
Ωστόσο, σοκ έχει προκαλέσει έκθεση που αναφέρει ότι οι νεκροί μπορεί να είναι περισσότεροι κατά 20.000. Σύμφωνα με το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Inps, οι νεκροί από την επιδημία στη χώρα, δεν είναι 32.000, όπως αναφέρεται στον μέχρι τώρα απολογισμό, αλλά μπορεί να απεβίωσαν σχεδόν 20.000 περισσότεροι άνθρωποι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Inps, ο απολογισμός της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας «δεν θεωρείται ιδιαίτερα έγκυρος», διότι δεν λαμβάνει υπόψη τους ασθενείς οι οποίοι πέθαναν σπίτι, χωρίς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, και όλους εκείνους που δεν υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ.
Το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων θεωρεί ότι στους 32.616 νεκρούς που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, θα πρέπει να προστεθούν, πιθανώς, άλλοι 18.971. Ο υπολογισμός αυτός γίνεται βάσει των στοιχείων των ασφαλισμένων που διαθέτει το Ίδρυμα. Πρόκειται για ανθρώπους που ζούσαν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στον ιταλικό Βορρά. Οι υπεύθυνοι του Inps, πάντως, αφήνουν ένα περιθώριο αναθεώρησης των νέων αυτών στοιχείων: θεωρούν ότι οι σχεδόν 20.000 άνθρωποι στους οποίους αναφέρονται, σε μεγάλο ποσοστό έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό, αλλά ότι κάποιοι μπορεί να απεβίωσαν εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αφού πολλά νοσοκομεία δυσκολεύθηκαν να δεχθούν πολίτες που έπασχαν από χρόνιες ασθένειες.