Κόσμος

Γαλλία κορωνοϊός: Δεν ανακοίνωσαν νεκρούς από τον ιό σήμερα οι γαλλικές Αρχές

Γαλλία κορωνοϊός: Δεν ανακοίνωσαν νεκρούς από τον ιό σήμερα οι γαλλικές Αρχές. Τι συνέβη;

Γαλλία κορωνοϊός: Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα δεν ανακοίνωσε τον ημερήσιο αριθμό νεκρών. Δηλαδή από την 1η Μαρτίου. Τι συνέβη;

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι γαλλικές υγειονομικές Αρχές δεν ενημέρωσαν για τον ημερήσιο αριθμό των νέων θανάτων που συνδέονται με την πανδημία σήμερα διότι τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιηθούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Χθες, Πέμπτη, ο αριθμός των θανάτων στη χώρα ανερχόταν σε 28.215, ο τέταρτος υψηλότερος στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ιταλία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 393 σε 144.556, αύξηση 0,3%, σύμφωνα με τη μέση αύξηση ανά ημέρα που παρατηρείται μετά το τέλος της καραντίνας στις 11 Μαΐου. Την Τετάρτη, ο αριθμός των κρουσμάτων είχε αυξηθεί κατά 318.

Ο ΠΟΥ ανησυχεί για τη Νότια Αμερική

Να σημειώσουμε ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για τη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στη Βραζίλια όπου θεωρείται ότι έχει μεταφερθεί το επίκεντρο της πανδημίας, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό να κρούει «καμπανάκι κινδύνου». «Η Νότια Αμερική αναδείχθηκε σε νέο επίκεντρο της νόσου. Παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σε πολλές χώρες της Νοτίου Αμερικής. Ανησυχία επικρατεί για πολλές από αυτές τις χώρες, όμως ξεκάθαρα, σε αυτή τη φάση, η πλέον πληγείσα είναι η Βραζιλία», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του Οργανισμού για καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τη Γενεύη.

Ο Ράιαν σημείωσε ότι οι αρχές στη Βραζιλία ενέκριναν την ευρεία χρήση του φαρμάκου κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία της COVID-19. Επανέλαβε ότι τα υπάρχοντα κλινικά στοιχεία δεν στηρίζουν την ευρεία χρήση του φαρμάκου εναντίον του νέου κορωνοϊού, δεδομένων των κινδύνων που ενέχει. Την ίδια ώρα, εννέα αφρικανικά κράτη κατέγραψαν αύξηση 50% σε κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, ενώ άλλα κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων ή σταθερά ποσοστά μολύνσεων, σύμφωνα με τον Ράιαν.

Η χαμηλή θνητότητα ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι ο μισός πληθυσμός της ηπείρου είναι ηλικίας 18 ετών ή μικρότερος, επισήμανε, προσθέτοντας, όμως, ότι εξακολουθεί να ανησυχεί πως η ασθένεια θα εξαπλωθεί σε μια ήπειρο με «σημαντικά κενά» στις υπηρεσίες ΜΕΘ, παροχής οξυγόνου και αναπνευστήρων.