Κόσμος

EasyJet χάκερς: Απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα 9 εκατομμυρίων πελατών

EasyJet χάκερς: Επίθεση από χάκερς δέχτηκε η EasyJet. Διέρρευσαν δεδομένα 9 εκατομμυρίων πελατών.

EasyJet χάκερς: Επίθεση από χάκερς δέχτηκε η EasyJet με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τα δεδομένα 9 εκατομμυρίων πελατών. Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία πως υπήρξε οποιασδήποτε φύσεως κατάχραση οποιασδήποτε προσωπικής πληροφορίας, ωστόσο επικοινωνούμε με τους περίπου 9 εκατ. πελάτες στα στοιχεία των οποίων οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση, για να τους συμβουλεύσουμε για τα προστατευτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσουν οποιονδήποτε κίνδυνο πιθανού phishing», ανέφερε η εταιρεία.

Tο Reuters σημειώνει ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση και σε δεδομένα από τραπεζικές κάρτες για πάνω από 2.000 από αυτούς. Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται την εταιρεία σε σχέση με αυτή την πληροφορία. Η επίθεση των χάκερς χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά προηγμένη».

Επανέρχονται σιγά σιγά οι πτήσεις

Να θυμίσουμε ότι η Air France ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να «επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις της μέχρι τα τέλη Ιουνίου με την επιφύλαξη της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών». Έτσι η γαλλική αεροπορική εταιρεία θα προχωρήσει σε «σταδιακή αύξηση του αριθμού των συχνοτήτων και των προορισμών, ιδίως στην ηπειρωτική Γαλλία, τα υπερπόντια εδάφη και την Ευρώπη».

«Αυτό το πρόγραμμα πτήσεων θα αντιπροσωπεύει περίπου το 15% της χωρητικότητας που χρησιμοποιείται συνήθως αυτή την περίοδο και θα παρέχεται από 75 αεροσκάφη από τον στόλο της Air France, ο οποίος περιλαμβάνει 224 αεροσκάφη», πρόσθεσε η εταιρεία. Από τα τέλη Μαρτίου, η Air France παρέχει μεταξύ 3 και 5% του συνηθισμένου προγράμματος της και εξυπηρετεί 43 προορισμούς, υπογραμμίζει Air France, δίνοντας προτεραιότητα στην «εδαφική συνέχεια και στη διατήρηση σύνδεσης με βασικούς προορισμούς, στην Ευρώπη και διεθνώς, τόσο για μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων».

Που βρίσκονταν τα αεροπλάνα που δεν πετούσαν

Επίσης, απαντήθηκε ένα από τα ερωτήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα: πού βρίσκονταν τα αεροπλάνα που δεν εκτελούσαν πτήσεις λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων που πάρθηκαν από το σύνολο των χωρών του πλανήτη. Συνηθίζεται τα μεγάλα αεροσκάφη τύπου Airbus A380 της Lufthansa να ξεκινούν από την Φρανκφούρτη στη Γερμανία με προορισμό το Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη και τη Σαγκάη.

Τελευταία, όμως, τα αεροπλάνα αυτά πετούν για έναν άγνωστο, ακόμα και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, προορισμό. Την Τετάρτη 13 Μαΐου για έβδομη και τελευταία φορά έγινε η πτήση με αριθμό LH9924. Η πτήση για το Τερουέλ δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο δρομολόγιο. Η πόλη των 35.000 κατοίκων βρίσκεται στην επαρχία της Αραγονίας στην ανατολική Ισπανία ανάμεσα στη Μαδρίτη και τη Βαλένθια. Παρά το γεγονός ότι η πόλη ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO για την ιστορική της αρχιτεκτονική δεν υπάρχουν τουρίστες, πολύ περισσότερο τώρα εν μέσω κορωνοϊού. Το αεροδρόμιο της πόλης πάντως είναι από τους πιο περιζήτητους προορισμούς αυτή την περίοδο για τις ευρωπαϊκές πτήσεις και αυτό γιατί έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων που δεν πετούν. Δίπλα στα αεροσκάφη της Lufthansa τύπου Α380 έχουν σταθμεύσει και μερικά τύπου Α340-600 ενώ και η Air France έχει παρκάρει κάποια Α380 και η British Airways πέντε Boeing 747.