ΗΠΑ ανεργία κορωνοϊός: Τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 ζει η αμερικανική οικονομία η οποία έχασε τον συγκλονιστικό αριθμό των 20,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο. Έτσι αποτελεί την πιο ισχυρή μέχρι στιγμής ένδειξη για το πώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει η μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, το ποσοστό της ανεργίας σκαρφάλωσε τον περασμένο μήνα στο 14,7%, καταρρίπτοντας το μεταπολεμικό ρεκόρ του 10,8% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 1982.
Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεψαν ότι ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα θα μειωνόταν κατά 22 εκατομμύρια. Τα στοιχεία για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν, αποτυπώνοντας την απώλεια 870.000 θέσεων εργασίας συγκριτικά με τις 701.000 που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως. Το ποσοστό της ανεργίας αναμενόταν να αυξηθεί στο 16% από το 4,4% προηγουμένως.
Κατά 2.448 αυξήθηκαν οι νεκροί του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε ένα 24ωρο – Την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν 27.300 κρούσματα
Πάνω από 2.400 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ο οποίος αύξησε τον συνολικό απολογισμό σε πάνω από 75.500 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ειδικότερα, άλλοι 2.448 θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Πέμπτης (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα την προηγουμένη.
Στις ΗΠΑ καταμετρώνται πλέον πάνω από 1,25 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+27.300 σε 24 ώρες).
Περίπου 195.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί. Έχουν γίνει πάνω από 8,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα «πλατό», ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.
Αν και η πανδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της κρίσης εμφανίζονται άλλες εστίες, όπως η περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφονται μακράν οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, κατά τα επίσημα δεδομένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, κατηγορεί συχνά την Κίνα πως ψεύδεται για τον δικό της απολογισμό και στην πραγματικότητα θρηνεί περισσότερα θύματα από ό,τι η δική του χώρα. «Η Αμερική έχει εμπλακεί σε άγρια μάχη με μια φρικτή ασθένεια», είπε χθες ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. «Προσευχόμαστε οι επιστήμονες και οι ερευνητές μας να καινοτομήσουν στις θεραπείες, να φτιάξουν θεραπείες και εμβόλια, και να το κάνουν γρήγορα», πρόσθεσε.