The Telegraph: Δημοσίευμα με θετικές αναφορές για την Ελλάδα ως ταξιδιωτικού προορισμού φιλοξενεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Telegraph. Ο συντάκτης του άρθρου ενημερώνει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτεί όταν τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού θα είναι η Ελλάδα και εξηγεί ότι πρόκειται για ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που μπορεί κανείς να πάει από τη Βρετανία σε λίγες μόνο ώρες με το αεροπλάνο.
Ο Όλιβερ Σμιθ που υπογράφει το άρθρο αναφέρει ότι: «Είχα εμφανίσει συμπτώματα κρυώματος. Απλή γρίπη ή Covid-19; Πιθανότητα δεν θα μάθω ποτέ».
Στην συνέχεια τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας ονειρικός προορισμός όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που δεν χρειάζονται πολλές ώρες στο αεροπλάνο. «Αυτό που θέλω είναι η παρθένα ζωή του νησιού, το υπέροχο φαγητό και η διαμονή, οι ήσυχες παραλίες, οι βόλτες καταπράσινη ορεινή ηπειρωτική χώρα και η απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής».
Η Σκόπελος και η Τήνος, είναι δύο ιδανικοί προορισμοί όπως αναφέρει και προσθέτει: «Στη Σκόπελο μπορεί κανείς να πάει αφού πρώτα προσγειωθεί στη γειτονική Σκιάθο, ενώ στην Τήνο αφού προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Ένα νησί το οποίο αποκαλεί «παράδεισο για τους Instagrammers αλλά κόλαση για τους απλούς ταξιδιώτες».
Η ιδανική διαμονή για τον κ. Σμιθ είναι κοντά σε κάποιο νησιώτικο χωριό, χωρίς αυτοκίνητα, με δύο παρεκκλήσια και ένα καφενείο όπου άνδρες με γκρίζα μαλλιά παίζουν τάβλι. Ως μοναδικά αξιοθέατα, δεν προτείνει σύγχρονα μουσεία και εκθέσεις έργων τέχνης, αλλά απλά και λιτά μοναστήρια. «Τα περισσότερα μοναστήρια στα νησιά διαθέτουν υπέροχες αυλές όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα ενώ δίπλα θα υπάρχει και κάποιο παρεκκλήσι γεμάτο με εικόνες. Αν είστε τυχεροί μπορείτε να βρεθείτε σε μοναστήρι που θα διαθέτει έναν μοναχό».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Telegraph η ταβέρνα θα πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια, το κρασί θα πρέπει να είναι ανησυχητικά φτηνό, να σερβίρεται με το λίτρο και να βελτιώνεται κάθε φορά που δοκιμάζεις το φαγητό. Για τις παραλίες, ο Βρετανός δημοσιογράφος προτείνει τις πιο ερημικές, που περιτριγυρίζονται από βραχώδεις καταπράσινους όγκους και ενδεχομένως να διαθέτουν μια μικρή ταβέρνα που σερβίρει φρέσκο ψάρι και κρύα μπύρα. «Τι άλλο χρειάζεστε;», αναρωτιέται ο Βρετανός δημοσιογράφος.