Ιταλία κορωνοϊός νεκροί σήμερα: Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 105.792. Οι νεκροί έφτασαν τους 12.428. Παράλληλα, 15.729 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του ιού ήταν 101.739 και είχαν χάσει την ζωή τους 11.591 άνθρωποι, ενώ 14.620 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 837 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.053 νέα κρούσματα. 1.109 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Επίσης, 4.023 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.192 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 45.420 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία, τα συνολικά περιστατικά είναι 43.208 και οι νεκροί 7.199 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 14.074 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.644. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 9.155, με 477 νεκρούς.
Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να είναι χαμηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει πολύ υψηλός. Σύμφωνα με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, ο ιός έχει αγγίξει το υψηλότερο σημείο διάδοσής του και αναμένεται, μετά από κάποιες ημέρες, να αρχίσει η καθοδική πορεία. Υπό τον όρο, όμως, ότι όλοι θα σεβαστούν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τόνισε ότι χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό προς εντοπισμό των αντισωμάτων:
Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας , Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε ότι η Ιταλία έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του κορωνοϊού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας. «Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο», πρόσθεσε, εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα.
«Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη», εξήγησε ο Μπουσαφέρο. Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τόνισε, επίσης, ότι χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ προς εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν. Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1% και ότι «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».