Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 47 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ιό στη χώρα μας. Το πιο πρόσφατο θύμα είναι ένας άνδρας 51 ετών από την Πτολεμαΐδα. Ο 51χρονος πριν από δύο ημέρες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων του διακομίσθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης όπου και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.
Θυμίζουμε ότι αυτός ήταν ο δεύτερος νεκρός από την περιοχή της Πτολεμαΐδας μέσα σε λίγες ώρες. Νωρίτερα μέσα στη μέρα είχε χάσει τη ζωή του από κορωνοϊό ένας 79χρονος που το τελευταίο τριήμερο νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Φυσικά οι δυο θάνατοι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν προκαλέσει ανησυχία στην περιοχή.
Εν αναμονή της ενημέρωσης από τον Σωτήρη Τσιόδρα
Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 56 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.212, ενώ πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο. Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ. Μέση ηλικία είναι τα 65 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα.
Ο κ. Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτή την περίοδο.«Σχετικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά αυτή την κρίσιμη περίοδο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ομόφωνη απόφαση της τονίζει ότι η διακοπή του εμβολιασμού ακόμη και για βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων και να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περισσότερο το σύστημα υγείας», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.
«Θυμάστε όλοι τι ζήσαμε πριν από δυο χρόνια με την επιδημία της ιλαράς», τόνισε. «Λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα καθώς επίσης και τις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συστήνεται ο έγκυρος εμβολιασμός των παιδιών έως δυο έτη χωρίς καθυστέρηση, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο», συνέχισε.tsiodras-6
«Ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας όπως το διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, αιμοφίλου της ινφλουέντζας, πνευμονιόκοκκου, MMR και μηνιγγίτιδας, με προτίμηση στην χορήγηση πολυδύναμων εμβολίων ώστε να μειώνονται οι επισκέψεις», είπε.